Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bardzo nietypowy problem z dyskiem!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 inf111

inf111

Nowy

• 1 postów

Napisano 02 05 2012 - 19:20

Witam

Moj problem polega na tym, że system bardzo długo się wczytywał, kiedyś dysk twardy mi upadł więc pomyślałem ok pewnie się zepsuł. Kupiłem więc nowy dysk, utworzyłem partycje i zapisałem ustawienia, kolejno wsadzam płyte do napędu rozpoczyna się instalacja i w tym momencie gdy zgodzę się na warunki licencji:

Dołączona grafika
Wyskakuje napis czekaj czyli tak jakby wczytywało mi dane o dysku:I nie wyswietla mi tego okna:
Dołączona grafika

Probowałem zainstalować windows 7 ale jest to samo.

Pomyślałem że to wina kabla SATA wymieniłem więc na nowy to samo.
Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane, włączyłem teraz komputer wsadziłem linuxa w trybie live i normalnie wykrywa mi dysk podzielony na partycje.

Prosze o jakieś porady bo już zupełnie brakło mi pomysłów jak to naprawić i zainstalować sytem.

• 0

#2 miciugo

miciugo

Początkujący

• 56 postów

Napisano 03 05 2012 - 18:42

A przed utworzeniem partycji sformatowałeś dysk?

• 0

#3 makensis

makensis

Naczelny

• 5 036 postów

Napisano 12 05 2012 - 20:08

Dziękuję za zdjęcia w dużej rozdzielczości. Oprócz tego pewne niejasności mam odnośnie opisu: "utworzyłem partycje i zapisałem ustawienia, kolejno wsadzam płyte do napędu". W jaki sposób sformatowałeś ten dysk? generalnie jak dysk jest nowy to nie zaszkodzi go sformatować ponownie z Windows. Jak wyskoczą błędy to Gparted i twardy format wszystkiego, kto wie jakie błędy wykonałeś podczas formatowania..

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych