Bardzo dziwny problem z folderami
Rozpoczęty przez
Cookiee
, 01 12 2007 11:57
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 12 2007 - 11:57
Siemanko,może ktoś z was mi pomoże bo zdażyło mi się coś o czym nikt ze znajomych nigdy nie słysza.Otóż miałem zamulonego kompa wiec postanowiłem zrobić formata,a po formacie dziwne jest że "foldery" niektóre pozamieniały mi się w pliki do odczytu (wiecie,te po których naciśnięciu wyłania się lista programów którymi można by to otworzyć) ,których nie da się otworzyć.
Najlepsze jest to :mam folder np "muza" który miał 2gb przed formatem, a po formacie zmienił się właśnie w ten plik do odczytu i ma 35 kb, co najśmieszniejsze na dysku mam dalej tyle miejsca zajęte ile miałem,czyli ta muza jest na tym kompie ale nie moge się do niej dostać??a i jeśli powiecie że mam problem ale moge to usunąć to się mylicie bo jak usune ten follder(który na dysku zajmuje normalnie miejsce a czytany jest jako 35 kb) to nie będe miał wolnego miejsca 2 gb tylko 35 kb błagam pomóżcie,bo mam bardzo ważne rzeczy w niektórych z tych folderów
Napisano 03 12 2007 - 15:26
a próbowałeś skopiować plki na inna partycję? jak nie z windowsa to z linuxa (live-cd na przykład), albo z zewnętrznego softu, jak TotalCommander
Napisano 05 12 2007 - 12:12
Partition Magic i Fix MBR czy jakoś tak, powinno pomóc. Nie używaj Scandiska ani CHKDSK bo możesz już nie przywrócić plików.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych