Hmm, to w takim razie jaką mobo byś polecił do takiego połączenia, ponadto spełniające wymagania z mojego wcześniejszego posta (to co tak ładnie wypunktowałem)?
Pozdrawiam.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: Balot Siana
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 9
- Odwiedzin: 804
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
ArchLinux
0
Neutralna
Znajomi
Balot Siana nie posiada znajomych
Moje posty
W temacie: Optymalny zestaw. (Do 4k PLN)
24 08 2010 - 11:52
24 08 2010 - 09:20
Witam. A jak chodzi o dual, to teraz lepiej brać GTX470/460 czy coś z Radka (HD58xx)? Bo planuję powiedzmy za 6miesiecy dołożyć drugą kartę do duala. Wiem też, że instnieje coś takiego jak Hydra, która pozwala na dual karty GeForce i Radka, ale to chyba złe rozwiązanie, co nie?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
23 08 2010 - 15:15
To chyba jednak zdecyduję się na tą kartę GF470 albo GF460, bo jak zrozumiałem są lepsze od radków w tych samej cenie/zbliżonej?
(Bo zastanawiam się też nad Radkiem HD5870)
A jak chodzi o płytę główną, to ta co polecił jackass to dobry wybór, czy coś ze stajni Asusa/MSI możecie jeszcze polecić?
No jak chodzi o zużycie prądu to jak jest niewiele większe, a wydajność jest dużo lepsza... to wolę jednak przeboleć ten prąd ;P
Pozdrawiam
(Bo zastanawiam się też nad Radkiem HD5870)
A jak chodzi o płytę główną, to ta co polecił jackass to dobry wybór, czy coś ze stajni Asusa/MSI możecie jeszcze polecić?
No jak chodzi o zużycie prądu to jak jest niewiele większe, a wydajność jest dużo lepsza... to wolę jednak przeboleć ten prąd ;P
Pozdrawiam
23 08 2010 - 09:16
Jak już mówiłem, nie zajmuję się zawodowo 3D i nie jest to najważniejszy parametr. Chodzi mi raczej w przypadku karty o cena/jakość. (Cena nie musi być wysoka, chodzi mi o to by w odpowiedniej cenie uzyskać przyzwoitą jakość i potem móc dołożyć drugą kartę w dualu, by dalej zestawienie radziło sobie z nowszymi tytułami, lub wymienić kartę na nowszą...) Czytam właśnie testy, i widzę opinie, iż GTX470 gorszy od Radków w tej samej cenie, mocno się grzeje i głośno pracuje, czy to prawda?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
23 08 2010 - 01:40
Witam ponownie. Dziękuję za odpowiedzi.
Nasuwa mi się kilka pytań.
1.Czy to prawda, że ta mobo ma problemy z podkręcaniem cpu? Pytanie raczej nieaktualne, pomyliłem modele.
2. Czy aby na pewno warto zapłacić więcej dla GTX470, jest dużo lepsza (cenowo to sporo:P) w stosunku do GTX460?
3. W końcu nie wiem, czy Radek ATi na chwile obecną w moim zakresie lepsze czy nV GeForce..., w końcu jak to jest? (Słyszałem przeróżne opinie, sam zwykle używałem GF)
4. Czy ta mobo posiada pełną obsługę usb3.0 (Wiem, że dwa gniazda, chodzi mi o standard, szybkość etc.)
Ponadto dam jeszcze trochę informacji co do wymagań
Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że to co napisałem rozjaśni nieco sprawę.
Przepraszam, jak napisałem jakieś brednie w poście, późno już.
Nasuwa mi się kilka pytań.
1.
2. Czy aby na pewno warto zapłacić więcej dla GTX470, jest dużo lepsza (cenowo to sporo:P) w stosunku do GTX460?
3. W końcu nie wiem, czy Radek ATi na chwile obecną w moim zakresie lepsze czy nV GeForce..., w końcu jak to jest? (Słyszałem przeróżne opinie, sam zwykle używałem GF)
4. Czy ta mobo posiada pełną obsługę usb3.0 (Wiem, że dwa gniazda, chodzi mi o standard, szybkość etc.)
Ponadto dam jeszcze trochę informacji co do wymagań
- Sprzęt powinien być dosyć dobry do OC, nie bawiłem się w to dużo (bo na lapku trudno się w to bawić ^^), aczkolwiek nie zaszkodzi spróbować.
- Sprzęt powinien być dobry do filmów, kompilacji, wydajnej pracy ale również tak jak pisałem gierek.
- Sprzęt nie powinien być awaryjny, nie chcę by np. po pół roku padł od razu

- Ramy cenowe, to tak jak mówię do 4k, ale jeżeli za cenę powiedzmy 3.6k (z obudową) da się zrobić sensowny sprzęt niewiele gorszy od tego za 4k, to wolę jednak te 4 stówy zaoszczędzić.
- Przede wszystkim mobo ma nadawać się by np. za rok powymieniać podzespoły całkowicie, lub np. dołożyć drugą kartę graf, by był dual, wymienić procek na nowszy, np. coś z i7 itd.
- Nie może być głośny
Zdecydowałem się na lapka m.in. dzięki temu że cicho chodził... - Musi być kompatybilny z Linuksem, właśnie, chyba sobie odpowiedziałem na pytanko Ad.3 ATi miało z tego co wiem problemy ze współpracą (sterowniki itd.)... Aczkolwiek Linuks do pracy, nie będę tylko jego używał. Są również inne systemy, BSD np. Aczkolwiek do gier będę musiał również zainstalować Windowsa, bo jednak Wine nie zastępuje oryginału...
Pozdrawiam serdecznie, mam nadzieję, że to co napisałem rozjaśni nieco sprawę.
Przepraszam, jak napisałem jakieś brednie w poście, późno już.
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Posty: Balot Siana
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość