Mam problem z komputerem PC.
Otóż kiedy włączam zasilanie na listwie przeciwprzepięciowej nie świeci się lampka "Power" co sygnalizowałoby brak napięcia.
Mimo to kiedy naciskam przycisk "włącz",komputer się załącza działają wszystkie wentylatory itd.
zaświeca się lampka sygnalizująca pracę dysku twardego,świeci się cały czas.
Na monitorze nie wyświetla się żaden obraz,system operacyjny w ogóle się nie ładuje.
Myślałem że to wina karty graficznej,ale sprawdziłem już na innej i dalej to samo.
Może to wina HDD,lampka sygnalizująca jego pracę świeci się ciągłym światłem,
wcześniej kiedy wszystko było ok,lampka podczas pracy na komputerze migotała.
Awaria komputera
Rozpoczęty przez
Drognan
, 14 09 2009 14:47
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 09 2009 - 14:47
Napisano 14 09 2009 - 19:08
Pierwsze jeśli masz listwę na gwarancji to ją wymień na nową, lampka jet po to by ci sygnalizowała zasilanie i nie ważne że działa bez lampki.
Drugie możesz mieć gdzieś przebicie i masz linię zasilającą dobrą (chodzi o napięcie zmienne), masa też działa ale linia zerowa może być uszkodzona.
Spróbuj podłączyć komputer bez listwy zasilającej bezpośrednio z gniazda sieciowego. Jeśli dalej będzie występował problem to coś jest nie tak z zasilaczem.
Drugie możesz mieć gdzieś przebicie i masz linię zasilającą dobrą (chodzi o napięcie zmienne), masa też działa ale linia zerowa może być uszkodzona.
Spróbuj podłączyć komputer bez listwy zasilającej bezpośrednio z gniazda sieciowego. Jeśli dalej będzie występował problem to coś jest nie tak z zasilaczem.
Gość_DoctorMofis_*
Napisano 15 09 2009 - 21:14
Albo rozbierz kompa do pająka, być może zwarcie.
Napisano 15 09 2009 - 21:41
Jaki masz zasilacz ?
Napisano 16 09 2009 - 16:47
No właśnie zasilacz który mam to: Tracer 4Life 400W
Prawdopodobnie on był przyczyną awarii płyty głównej.
Obecnie czekam na dostawę płyty głównej i zasilacza.
Co do zasilacza kupiłem: Amacrox Warrior AX400 Moc szczytowa: 400W (znamionowa - 350W)
Prawdopodobnie on był przyczyną awarii płyty głównej.
Obecnie czekam na dostawę płyty głównej i zasilacza.
Co do zasilacza kupiłem: Amacrox Warrior AX400 Moc szczytowa: 400W (znamionowa - 350W)
Napisano 16 09 2009 - 16:58
Mimo wszystko postarał bym się sprawdzić listwę zasilającą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych