Skocz do zawartości

Zdjęcie

Avast i spowolniony system

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomek520

tomek520

Początkujący

• 47 postów

Napisano 21 01 2011 - 22:27

Hej
Włączyłem komputer, system ładował się bardzo długo i zauważyłem że przy ikonce Avasta jest żółty znaczek z wykrzyknikiem, po najechaniu kursorem na znaczek pisze: "Avast! Twój system nie jest w pełni chroniony!". Nie działa mi praktycznie nic na komputerze. Internet niestety również nie działa ... Skanowałem Odkurzczem, Malwarebytes'Anti-Malware i własnie on wykrył mi 34 zagrożeń, usunąłem je lecz bez zmian. I na dodatek wyskakuje błąd AvastSvc.exe i pisze: "Instrukcja spod "0x7c911129" odwołuje się ... Pamięć nie może być "read". Prosze o pomoc :D Stało się to nagle i nie wiem co zrobić. Może przywrócić system?

Przywrociłem system... i wyskakuje tylko teraz na początku uruchamiania kompa błąd AvastSvc.exe i pisze: "Instrukcja spod "0x7c911129" odwołuje się ... Pamięć nie może być "read" i ... nie ma paska zadań ani ikon, NIC! CZYSTY PULPIT. Tylko przez tryb awaryjny działa.

• 0

#2 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 21 01 2011 - 23:23

Zrób tak, w trybie awaryjnym zainstaluj KIS 2011, licencja na 30 dni trial, pobierz aktualizacje, pełny skan, i ot, powinien komputer wyczyścić.

• 0

#3 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 22 01 2011 - 10:16

A Avasta odinstaluj oczyść komputer Odkurzaczem i na nowo zainstaluj avasta.
  • 0

#4 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 22 01 2011 - 11:58

Avast to jest syf, już lepiej zainstalować antywirusa od Microsoftu :D
  • 0

#5 tomek520

tomek520

Początkujący

• 47 postów

Napisano 22 01 2011 - 13:17

A sprawdzicie mi logi jak wam wkleje? :D
  • 0

#6 Kantoro

Kantoro

Zaawansowany użytkownik

• 550 postów

Napisano 22 01 2011 - 14:25

Wklej w odopowiednim dziale to sprawdzimy.
  • 0

#7 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 22 01 2011 - 18:14

Cabana kultura mi nie pozwala, i dziwię się że ty jako moderator takie rzeczy piszesz, ja od ponad 3 lat a właściwie w lutym minie 4 rok jak używam antywirusa Avasta Homme i mam odmienne zdanie tym bardziej że nim zainstalowałem w swoim komputerze Avasta na stałe to przez rok testowałem różne inne bezpłatne programy antywirusowe i firewalle. I a pro po nie instaluje się samego programu antywirusowego do tego należy dobrać odpowiedni firewall inaczej sam program antywirusowy nie jest zdolny do maksymalnego zabezpieczenia naszego komputera i danych w nim. Nie twierdzę że Avast i PC Tools to jest już super zabezpieczenie i że jest to naj, bo było to nie prawdą bo może się okazać że darmowa Panda z jakiś firewallem innej firmy może stać się najlepszym zabezpieczeniem. Ale jak na razie to jedynie avast jest co dzień nieraz parokrotnie aktualizowany na bieżąco to samo PC Tools co jakiś czas jest aktualizowany.
Proszę cię nie pisz następnym razem że coś jest fe jeśli nie jesteś do końca o tym przekonany.

Użytkownik brutus3 edytował ten post 22 01 2011 - 18:16

• 0

#8 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 22 01 2011 - 18:28

No niestety brutus, ale Avast to serio jest badziewny antywirus, jak już z darmowych to wybierać tego od M$, ja miałem Avast 2 mc na Viscie, i niestety cały komputer został zawirusowany, zainstalowałem w tedy KIS 2009 no i poszedł skan jakieś 10 tys plików zarażonych było różnymi wirusami, więc od tamtej pory trzymam się od tego z daleka. :D

Użytkownik cabana edytował ten post 22 01 2011 - 18:28

• 0

#9 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 22 01 2011 - 18:35

Tak ale piszesz o avaście ale nie piszesz czy oprócz avasta miałeś zainstalowany w tym czasie firewall i jaki.
Bo sam avast to 50% zabezpieczenia. Taj jest zresztą z pozostałymi antywirusami nawet zobacz te płatne w pakiecie maja dodatkowo firewall inaczej nie spełniły by swoje zadanie.
  • 0

#10 Gość_cabana_*

Gość_cabana_*

Napisano 22 01 2011 - 19:07

Co do firewalla to miałem Comodo 2009, lub 8 :D
  • 0

#11 brutus3

brutus3

Profesjonalista

• 2 406 postów

Napisano 22 01 2011 - 19:15

I widzisz nie wiedziałeś ale to nie ten firewall do tego antywirusa z avastem świetnie współpracuje PC Tools Firewall Plus darmowy.

• 0

#12 Arch

Arch

Początkujący

• 13 postów

Napisano 23 01 2011 - 13:05

Co do tego Avasta to są różne poglądy. Według mnie, Cabany i kilku moich znajomych jest to największy shit ma świecie.
Ja mam złe wspomnienia z nim i nikomu go nie polecę. Dla porównania 2/3 lata temu moja siostra kupiła laptopa z preinsallowaną vistą homw premium, i od 3 lat ma tam zainstalowanego avasta. Nic nie słyszałem o wirusach/atakach/robakach, lecz ta vista włącza się ponad pół minuty. Osoby które przeglądają internet i siedzą na gg chwalą sobie avasta. Ja zazwyczaj używam Ubuntu i tam nie potrzebuję nic. Lecz od czasu do czasu odpalam "okienka" wraz z nod'em32.

Co do tematu to odpal maszynę w trybie awaryjnym, zainstaluj jakiegoś nowego antywirusa i porządnie przeskanuj kompa. A jeśli nadal będzie Error to spróbuj przywracania systemu.

Pozdrawiam.

• 0

#13 Marcin95

Marcin95

Początkujący

• 14 postów

Napisano 24 01 2011 - 16:27

Avast zawsze mulił, muli i mulić będzie.
Avira AntiVir jest dość dobry - polecam.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych