Skocz do zawartości

Arven

OFFLINE Ostatnio: 27 12 2006 23:51
-----

Moje tematy

The Settlers II :The 10th Anniversary

21 09 2006 - 17:05

Co mysliie na temat tej gry? ;] Jak dla mnie jest idealna: Swietna grafika,fabula i sposob prowadzenia rozgrywki-wszysko jest dokladnie tak samo jak w pierwowzorze.Wedlog mnie najlepsza czesc serii ;]

GP Włoch: Robert Kubica na podium

10 09 2006 - 15:35

Fenomenalnie spisał się Robert Kubica podczas wyścigu o Grand Prix Włoch Formuły 1 na torze Autodromo Nazionale di Monza. Polski kierowca teamu BMW-Sauber już w swoim trzecim starcie w GP wywalczył miejsce na podium!
Piętnasty w tym sezonie wyścig zakończył się zwycięstwem Michaela Schumachera (Ferrari). Siedmiokrotny mistrz świata o 10 punktów zmniejszył stratę w klasyfikacji generalnej do Hiszpana Fernando Alonso. Dla Schumachera był to 90. wygrany wyścig w karierze.

Roberta Kubicę wyprzedził jeszcze tylko Fin Kimi Raikkonen (McLaren), który wystartował z pole position. Punktowane miejsce zajął także drugi kierowca teamu BMW-Sauber, Nick Heidfeld, który był ósmy.

Polak rozpoczął wyścig z szóstej pozycji startowej (z trzeciej linii), jednak już po starcie i pierwszej szykanie wyprzedził trzech zawodników - w tym kolegę z zespołu Nicka Heidfelda.

Przez większą część wyścigu Polak jechał na trzeciej pozycji, jednak podczas drugiej wizyty w boksie Kubicę wyprzedził aktualny mistrz świata i lider klasyfikacji generalnej Fernando Alonso (Renault). Na 43. okrążeniu doszło do awarii bolidu Renault i Hiszpan zakończył udział w wyścigu.

Niemal bez przerwy, od początku rywalizacji na torze Monza, polskiego kierowcę naciskał Brazylijczyk Felipe Massa (Ferrari). Na 44. "kółku" triumfator GP Turcji musiał jednak skorzystać z pomocy mechaników i stracił dobrą pozycję.

Przez trzy okrążenia Polak był nawet na prowadzeniu! Były to wielkie chwile dla zespołu BMW-Sauber, bowiem nigdy w historii kierowca tego teamu nie prowadził w wyścigu Formuły 1.

Stało się tak na skutek zjazdu na pit stop będących przed Polakiem Michaela Schumachera (17. okrążenie) i Raikkonena (16.)

http://sport.onet.pl/0,1248769,1400840,wiadomosc.html

Nic nie trzeba mowic tylko gratulowac :D

Ksiazki

08 09 2006 - 08:18

Ja uwielbiam fantastyke( Tolkien,Sapkowski).Ostatnio czytam tez Kod Leonadro da Vinci-wrazenie bardzo dobre,polecam kazdemu :D
A jakie ksiazki wy lubicie czytac?

[cms] Mambo

06 09 2006 - 15:37

Witam
Chce postawic swoj portal mambo,lecz mam problem.Podczas instlacji w pierwszym kroku ustawilem wszystko na 'writable'(777) oprocz jednego katalogu 'Session save path' poniewaz jego poprostu nie ma :D powinien znajdowac sie tu /var/lib/php4 ale wogole nie ma takiego katalogu :P Wie ktos moze co z tym zrobic?