Skocz do zawartości

Zdjęcie

Artefakty na ekranie - problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 zyrt

zyrt

Nowy

• 2 postów

Napisano 15 05 2015 - 03:17

Posiadam komputer:

MSI Z87-G45 GAMING
PAM. DDR3 Mallistix Tactical 2x 8GB/1866
Hdd 1 TB Caviar BLUE
SSD 128 GB ADATA 2.5" 550/530 MB/s
Zas. Chiefec BPS-750C2
Graf. PCI-E SAPPHIRE R9 290 OC
Proc CORE I7-4790K
Went. ZALMAN CNPS12X

Monitor LED 24" LG24EA53VQ-P podłączony złączem HDMI.

I wszystko było dobrze od kupna komputera, aż do sformatowania dysków około tydzień temu, (usuwałem partycje systemową). Windows, który zantsalowałem to Win 7 64 Bit. Problem polega na tym, że gdy komputer zostawie w bezruchu, ekran wygasa - wszystko ok, ale gdy ruszę myszką, niezawsze ale czesto - ekran zamiast wrócić do stanu sprzed uśpienia, jest cały w artefakch, czy też robi się czarny w niebieskie pionowe pasy. ( Muszę wyłączyć ekran i włączyć z guzika, by się naprawiło). Problem wystepuje tylko w tym przypadku, spokojniem moge grać w wymagające gry i nic się niekrzaczy.

W czym może leżeć problem? Wydaję mi się, że to nie jeste kwestia sprzętu, gdyz przed formatem wszystko działało ok. Aha, teraz gry wyłączam monitor z guzika podczas pracy jednostki centralnej słysze z słuchawek dwa pyknięcia - to chyba komunikat błędu? W kazdym razie wczesniej tego niebyło.

Użytkownik zyrt edytował ten post 15 05 2015 - 03:18

• 0

#2 zyrt

zyrt

Nowy

• 2 postów

Napisano 15 05 2015 - 03:48

[Edit] Sterowniki wgrane najnowsze... tak się zastanawiam, czy to nie zasilacz - wkonću gdy monitor wychodzi z stanu "uśpienia" pobiera troszke energii, no ale przed sformatowaniem sie takie cuda niedziały - więc sam niewiem.

• 0

#3 kontrastowicz

kontrastowicz

Obserwator

• 5 postów

Napisano 22 05 2015 - 09:10

Ciekawa sprawa, zastanawia mnie co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Reinstalacja sterowników pomogła?

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych