Skocz do zawartości

Zdjęcie

Armia moherowych beretow

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#21 zedulec

zedulec

Nowy

• 4 postów

Napisano 18 02 2006 - 16:26

To nie troche tak jakby , ale dokladnie tak jest.Niestety wykorzystanie czyjegos cierpienia jest uwarunkowane psychologicznie.Czesc ludzi zacznie sobie myslec- Kurcze taka uposledzona , tak wierzy i dzieki temu jest taka radosna. Najgorsze jest to , ze Kosciol zbyt pozno zorientowal sie w grze jaka podjal Rydzyk.Teraz boja sie go usunac z Kosciola. W sumie sami sobie sa winni , ale czemu my musimy cierpiec przez ich glupote

• 0

#22 jbal

jbal

Początkujący

• 64 postów

Napisano 18 02 2006 - 16:30

pokazac jaki rydzyk jest wspanialy bo sie opiekuje chorymi i zatrudnia ich do swojej TV

No ja bym raczej na to stawiał, bardzo popularna technika stosowana przez sekty. Pokazać, że każdy może do nich dołączyć. Wiedzą, że każdego można wykorzystać w jakiś sposób.

• 0

#23 Czasami jestem

Czasami jestem

Obserwator

• 6 postów

Napisano 18 02 2006 - 16:44

a z drugiej strony chorzy sami do rydzyka lgna jak muchy, bo przeciez jest taki dobry, wszystkim pomorze i pocieszy, jest tak bliski Boga, pomodli sie za nich do niego itp. itd.
paranoja :evil:
  • 0

#24 jbal

jbal

Początkujący

• 64 postów

Napisano 18 02 2006 - 16:47

paranoja

Dobre słowo i nie raz już użyte w tym temacie :>
  • 0

#25 dawid2202

dawid2202

Początkujący

• 43 postów

Napisano 18 02 2006 - 17:02

Najgorsze jest to , ze Kosciol zbyt pozno zorientowal sie w grze jaka podjal Rydzyk.Teraz boja sie go usunac z Kosciola. W sumie sami sobie sa winni , ale czemu my musimy cierpiec przez ich glupote

Nie powiedziałbym. Taktyka działania Kościoła polega na tym żeby przyglądać się z daleka i nie ingerować. Wkońcu Najwyższy dał nam wolną wolę. Wkraczają tylko w ostateczności. Bo zawsze istnieje ryzyko że coś się sypnie i nadszarpnie imię Kościoła.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych