Skocz do zawartości

Annu_la

OFFLINE Ostatnio: 03 03 2008 23:19
-----

Moje posty

W temacie: Parametry najnowszego sprzętu komputerowego

27 02 2008 - 22:10

dzięki wam wilekie:)

życie mi uratowaliście, a na pewno ułatwiliście prace nad ta prezentacją:)

jak jeszcze coś wam przyjdzie do głowy ciekawego to dajcie znać:)

26 02 2008 - 20:57

i widzisz własnie o to chodzi, o te śmieszne wartości. Gorzej będzie ze skonkretyzowaniem pytania, bo na zajęciach rzucili hasło prezentacja na temat parametrów najnowszego sprzętu komputerowego i charakterystyka najnowszego systemu operacyjnego z wyszczególnieniem parametrów: mikroprocesora, płyty głównej, pamięci RAM L1 i L2, ilści wolnych gniazd, chipsetów, portów, dysków twardych ( kontrolerów dysków), napędów, podsystemów graficznych, peryferii zew i wew. i mamy sie skupić własnie na typach, klasach konkretnych producentów tych urządzeń , wydajności.
Ze względu na to, że mniej więcej wiem do czego co służy i nic więcej nawet nie wiem jak się za to zabrac, dlatego poprosiłam o pomoc, ale własnie chodzi o takie konkretne wyszczególnienie co ma jakie wielkości, parametry - tak jak kolega wymienił :D
no i oprócz tego jeszcze te systemy najnowsze:)

nie wiem czy coś wyjasniłam, i czy możliwa jest jakas pomoc :D

26 02 2008 - 19:37

konkretnie to chodzi mi o parametry poszczególnych części przykładowo procesor : typ, klasa, producent, wydajnośc, parametry , przy pamięciach to wielkość Ramu L1 i L2 dyski twarde, jakie sa najlepze karty ( dzwiękowe, graficzne i u tez nazwy i jakies dane techniczne) cos w tym stulu, cięzko mi jest powiedziec co tak na prawde jest ważne bo jak już wspomniałam nie znam się na tym zupełnie:/

25 02 2008 - 22:53

właśnie w tym problem, że tego jest mnustwo, i niestety nie moge sie ograniczyć do kart rozszerzających, ale pisać wszystko począwszy od procesora, skończywszy na najnowszych modelach myszek :/
ale moge sie oganiczyc do jenej firmy produkującej np Intel - chyba najpopularniejsza( najnowsze typy itd. ) dzieki za te systemy :D