Było to troche temu ale sobie pomślałem, że założę ten wątek bo chcę poznać co wy o tym myślcie?
Radosław Majdan, piłkarz i zachodniopomorski radny Platformy Obywatelskiej, oraz Piotr Świerczewski, były reprezentant Polski (członek "Klubu Wybitnego Reprezentanta) - zostali zatrzymani. W ręce policji trafiła jeszcze jedna osoba.
Mężczyźni zostali zatrzymani – bo jak dowiedział się reporter RMF FM Paweł Żuchowski – wywołali awanturę w pensjonacie w Mielnie. Prawdopodobnie byli pijani i agresywni. Gdy przyjechali policjanci, aby ich uspokoić, piłkarze ich znieważyli. Tę noc spędzili więc w policyjnym areszcie.
Sprawy komentować nie chce Biuro Prasowe Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie. Na razie nie udziela żadnych informacji, twierdząc, że nic się nie stało.
Hymm sprawa niby śmieszna ale nie za bardzo, do wczoraj wierzyłem Policjantom ale od wczoraj wierzę Majdanowi,Świerczewskiemu,Chwastekowi.Otóż wczoraj ok godz.21:40 zostal wymeitowany program Tomasz Lis na żywo postnaowiłem obejzeć z ciekawośći.Nie to, że było o nich ale z ciekawości moim oczom ukazal się szokujący film nagrany na kamerze otóż Piotr Świereczewski został zatrzymany przez policję nie to, że normalny ale żucony na ziemię o tym napiszę, później.Normalna "interwncja"niby oni zagłuszali ciszę nocną skończyła się fatalnie.Piotr Świereczewski został brualtnie żucony na "glebę"po czym Radosław Majdan spokojnie, bez żucania się do policjantów postanowił ratować Piotra, który leżał skuty do tego pryskano na niego gazem Piotr ledwie odchyał więc Radek próbowal namówić policjantów by przestali go "katować"gazem.Wtedy jeden z policjantów wezwał posiłki gdy na miejsce przjechali policjanci zaczeyły się "jaja"Otoż poprzedni polcjanci trzymali Radka w kajdanych by ten nie próbował ratować swojego kolegi i uwaga ci dwoch co przyjechalo znowu żucili się na Świereczewskiego wyglądało to tak jeden nacisnął kolanem głowę Piotra do "gleby"wtedy jeden policjant zderzył się z kolgą jemu spadły okulary ten co trzymał a ten co trzymał popsikał gazem drugiego ten upadł....
Według mnie Policja szuka dziury w całym i nie potrafi przyznać się do tego, że policjanci pobili pana Chwastka skatowali Piotra Świereczewskiego możliwe też, że policja działała pod dużym stresem jak i działaniu nerwowoym a może byli po 2-3 piwkach jak twierdzi Radek....Ja tam im wierzę i myśle, że sprawa zostanie umożona i wypłacone odszkodowanie....