Skocz do zawartości

AdrianV91

OFFLINE Ostatnio: 11 12 2013 20:54
-----

Moje posty

W temacie: Neostrada - zawieszenie się download'u.

09 04 2011 - 15:07

Witam ponownie.

Skorzystałem z "licznika" MTU i ustawiłem otrzymany wynik (1480). Nie wiem czy to przez to czy prze coś innego ale nawet się ostatnio sprawuje dobrze połączenie, co mnie bardzo cieszy. Może to przez ta zawieję - nie wiem ;)

Mam jeszcze dodatkowe pytanie - co wiecie o programie CFOS? Czy jest sens instalowania tego czy tylko pożera zasoby?

P.S. Prosiłbym o nie zamykanie jeszcze tego tematu, bo obawiam się że poprawa może być chwilowa.

W temacie: Neostrada - zawieszenie się download'u.

07 04 2011 - 16:52

A propos sterowników - ostatnio zainstalowałem najnowsze ze strony Sagema.

Ściągnąłem program i zmieniłem ten parametr. Mam nadzieję, że to pomoże.
P.S. Dzięki za szybką odpowiedź.

Niestety stanęło tym razem na 33 MB transferu. Obawiam się, czy to nie przypadkiem echo problemów sprzętowych. Komp "trochę" już ma (1,8 GHz, 512 RAM) ale i tak używam go tylko go głównie do internetu więc liczyłem że jeszcze trochę pociągnie, nawet miałem dziś dokupić 768 MB RAM żeby trochę dysk odciążyć. Piszę o tym bo po odłączeniu modemu AutoConnect nie mógł się zalogować - "błąd ze strony modemu" czy coś w ten deseń, a gdy go odłączyłem go ponownie - restart systemu ;D

No nic, od dzisiaj rezerwuję kasę na nowego komputera, ale z racji że potrzebuję stałego dostępu do sieci może jeszcze się uda się coś z niego wycisnąć.

Dorzucam screen z okna programu, może jednak coś tutaj jest nie tak.