Skocz do zawartości

Adonim

OFFLINE Ostatnio: 28 02 2009 18:23
-----

Moje tematy

Gigantyczny problem ze zrobieniem poprawnego formatu systemu

28 02 2009 - 17:17

Problem zaczął się dokładnie około 24 godzin temu w południe.

Przeglądałem sobie spokojnie neta i coś od niechcenia jakby wcisnołem lecz co to nawet niewiem bo w sumie nic nie wciskałem umyśłnie.
Komp sie zresetował by po powtórynym włączeniu tuż przed wejściem w system się restartować, następnie znów restartować i tak w kółko .

Więc zrobiłem format [ale nie jeden > o tym później] i co się okazuje?
Niby wszystko cacy, siedze sobie, instaluje programy, jest ogólnie git ale po ponownym restarcie gdy system juz wszedł w pulpit nie ma na tym pulpicie nic poza gołą tapetą - goła tapeta i nic więcej > żadnego paska startu i ikonek, działa tylko menadżer zadań i tak w kółko po restarcie.

Więc ... zrobiłem ponowny format - i tu też wszystko gładko aż do któregoś restartu po którym zastaje mnie sytuacja taka sama jak opisałem w przypadku wyżej .
Sytacja tymbardziej dziwna bo format był robiony już na innym XP-ku niz poprzedni a sytuacja jest taka sama.

Następnie dla równowagi zainstalowałem tym razme Vistę Basic 32bit po to by w międzyczasie zorganizować kolejnego innego XPka niz 2 poprzednie które miałem.

Więc zorganizowałem go dziś z rana no i zabrałem sie za ponowny format z Visty na XP-ka.
Format niby poszedł cacy - zainstalowałem już se stery od grafy, dźwięku itp po czym wiadomo > restart ---->>> i tu jest znów zonk, system nie chce wejść do systemu wogóle > tuż po załadowaniu tego głównefo paska od systemu na monitorze system staje i nic tylko czarne tło > tym razem nawet menadżer nie działa .....

Teraz to już teraz niewiem co jest i jak z tym systemem grane - tymbardziej że przed wgrywaniem od nowa systemu zawsze usuwałem dysk C w biosie aby stworzyć go ponownie i następnie zformatować ale to chyba nic zbytnio nie dało tak jak to widać.

Zatem pytam - wręcz usilnie proszę o szybką odpowiedź co jest tu nie tak i jak to naprawić bo skoro mam zrobić znów format i ma być tak samo to mi sie odechciewa to.