Witam,
zresetowałem bios za pomocą PC CMOS Cleaner. Niestety po ponownym uruchomienia laptopa, nic się nie dzieje - po prostu czarny ekran. Wiatraki chodzą, kontrolki się święcą, ale jest czarny ekran.
Napisano 10 08 2013 - 13:40
Witam,
zresetowałem bios za pomocą PC CMOS Cleaner. Niestety po ponownym uruchomienia laptopa, nic się nie dzieje - po prostu czarny ekran. Wiatraki chodzą, kontrolki się święcą, ale jest czarny ekran.
Napisano 10 08 2013 - 15:41
A po coś go resetował ? Jak uwaliłeś bios to potrzebne będzie przeprogramowanie go. Spróbuj użyć programu ponownie i uzyć przywracania bios.
Napisano 10 08 2013 - 16:59
Resetowałem, bo było na nim hasło, którego nie znałem.
Jak mam użyć ponownie programu, skoro nie startuje CMOS, a co za tym idzie cały laptop. Jak mówiłem, uruchamiać się uruchamia, ale tylko tyle, że słyszę kręcenie się wiatraków, a na ekranie nic się nie dzieje, żadnych dźwięków, dosłownie nic.
Użytkownik dir29 edytował ten post 10 08 2013 - 17:00
Napisano 11 08 2013 - 11:53
Spróbuj raz jeszcze resetować,zworką lub wyjmij na chwilę bateryjkę.
Użytkownik Qauke edytował ten post 11 08 2013 - 11:53
Napisano 11 08 2013 - 16:21
Resetowałem, bo było na nim hasło, którego nie znałem.
To po co zabierasz sie za to jak nie znasz hasła ? Teraz rozbieraj go i odszukaj zworki na płycie Clear CMOS albo wyjęcie bateryjki jeśli tam występuje to może chociaż Bios zaskozczy ale hasła i tak to nie usunie. Idź z tym do supportu Acera z papierami lub jakiegkolwiek serwisu, powinni zdjąć to bynajmniej tak kiedyś się dało.
Napisano 12 08 2013 - 13:41
Głupio zrobiłeś, że zaufałeś w tak skomplikowanej sprawie programowi, który jest za darmo i do tego pewnie bez żadnych gwarancji.. Wychodzi na to, że można go położyć na tą samą półkę co HDD Regenerator.
Teraz zapewne musisz wymienić chip jak w tym opisie i co droższe zaprogramować od nowa bios(o ile posiadasz kopie lub jest na stronie producenta). Za przeprogramowanie biosu w salonie zapłacisz nawet i 100zł jeśli trzeba będzie coś wylutowywać.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych