Witam.
Mam pewien problem. Mianowicie, właczam komputer (Win XP Home wersja OEM), włączam GTA SA gram jakieś 15-30 minut i nagle zaczyna przyspieszac. Dzieje się to również w CS 1.6 na botach, w NFS Carbon i innych grach. Zauważyłem w CS 1.6, że jest to spowodowane nagłym spadkiem FPS. NIe jest to jednak spowodowane słabością PC, gdyż jak mówiłem przez pierwsze 15-30 minut po włączeniu kompa działa normalnie. Najpierw występuje to tylko na niektórych obszarach. Np. w gta sa zaczyna się to pojawiać najpierw, gdy wchodzi się do jakiegoś domku,sklepu. Później po kilku minutach zaczyna obejmować to całą mapę. Przespieszam wtedy nie tylko ja (dostaje trubo, jestem w jednym miejscu klikam W i nagle jestem po drugiej stronie ulicy) ale także otoczenie. Gdy stoje np. obok czerwonych świateł ( i przyspiesza) to samochody dojeżdżające do świateł wpadają na siebie. W zakrętach za to się nie mogą zmieścić, czyli tak jakby jechały na pełnym gazie.
Nie powoduje tego karta graficzna, ponieważ została wymieniona. Ram również nie ponieważ również został wymieniany. Problem ten występuje od momentu kupienia komputera. Sterowniki wszystkie zainstalowane. Bios najnowszy. Mam nadzieję, że ktoś bedzie miał jakiś dobry pomysł.
Sprzęt:
Procesor: Athlon 64 X2 Dual 3800+ AM2
Chłodzenie Boxowe
Płyta głowna: MSI K9NU NEO-V
Ram: DDRAM2: 2x512 GoodRam 533mhz + 2x1gb GoodRam 667mhz
Grafika: GF 7900gs Galaxy
Zasilacz: Razem z Obudową Mustang 400W
Dyski: 2 Dyski Sata jeden Samsung80GB + Segata60GB
Pomocy!
[AMD Athlon] Przyspieszanie.
Rozpoczęty przez
Gość_Qish_*