Skocz do zawartości


Zdjęcie

AM 6.8 - szybkie kończenie trasy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 chonsu

chonsu

    Nowy

  • 1 postów

Napisano 29 08 2011 - 14:16

Witam,
Od pewnego czasu uzytkuje AutoMape 6.8 do tego posiadam laptopa, odbiornik GPS i blutooth.
Moj problem polega na tym, ze po znalezieniu sygnalu GPS, pokazaniu pozycji mojej na mapie w AutoMapa, a takze wyznaczeniu trasy z punktu A do punktu B, mapa przestaje dzialac przewaznie po 30-40 minutach "prowadzenia" mnie, tzn. wylacza sie i nadaje komunikat glosowy ze dotarlem do celu, a tak naprawde przejechalem moze polowe trasy.

Czym to jest spodowodowane i jak to moge naprawic, prosze serdecznie i porady, pozdrawiam.

Robie trasy długie, np. ostatnio jechałem z Warszawy na Ukraine, nie dojechałem dobrze do Medyki, a już zakończył prowadzenie mnie, poszedł komunikat "Dziękuję, dotarłeś do celu" ble ble ble, 30-40 min pracy Automapy i tak się dzieje, czy to w Polsce czy za granicą.

Tak dzieje się to w realu, odpalam normalnie GPS, automape etc, wszystko poprawnie, ruszam, AM pokazuje moją pozycję, prowadzi mnie wyznaczoną trasą, ale do końca tej trasy nie doprowadza mnie, bo tak jak pisałem po 30-40 min, kończy i mówi, że niby dojechałem :kufel: A w rzeczywistości zostało mi jeszcze z 600 km.

AM hmm, pobrałem w kilku częsciach AutoMape 6.8 z sieci, była to normalna instalacja, zainstalowałem i tyle, miałem w ten sposob AM 6.8

  • 0

#2 makensis

makensis

    Naczelny

  • 5 035 postów

Napisano 30 08 2011 - 07:52

Spróbuj zaaktualizować oprogramowanie do AutoMapy i jeśli to nie pomoże to skontaktować się z producentem, mają świetny support i zazwyczaj problemy z funkcjonowaniem tego programu można rozwiązać za jednym połączeniem telefonicznym.

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych