Ja kiedys w czasie upałów używałem pokojowego wentylatora ustawionego na max i skierowanego na płyte głowną, chłodził wszystko
i od razu komp przestal sie zawieszac, ale to juz chyba ostateczność i straszny szum w pokoju
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Posty: 5tahU
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 6
- Odwiedzin: 659
- Tytuł: Obserwator
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
GG
8852808
Moje posty
W temacie: Komputer się nie uruchamia/zawiesza
16 06 2008 - 20:32
Sry zapomnialem dodac ze dalem tą samą paste na chipset płyty głównej - co niestety też nie pomogło
ale dzieki za pomoc
poczytam troche o tym na forum
a ile prądu ci zżarło ?
16 06 2008 - 19:00
Sprawdzałem już wcześniej
i bez pokrywy i z nią, a kable raczej nie przeszkadzają btw juz wczesniej myslalem ze jest to wina procesora, karty graf, zasilacza, albo własnie płyty głównej dlatego wymienilem juz tamte czesci, tylko do procka pastę termoprzewodzącą. Wymienilbym jeszcze plyte glowna ale nie ma juz kasy, dlatego chcialem sie upewnic czy to napewno jej wina
. A czy jest moze jakis sposob zeby ja bardziej schlodzic? Bo ustawilem wiatraczek wiejacy prosto na jej radiator scalaka, znajdujący się pod kartą graficzną, ale to niestety niewiele dalo
16 06 2008 - 16:30
Mam problem! Więc gdy gram w gry typu: Assassin's Creed, Call of Duty 4: Modern Warfare, Counter Strike: Source etc. przy włączonym internecie gra zacina się z charakterystycznym burczeniem po ok. 5 minutach. Pół roku temu miałem ten sam problem po wymienieniu kilku części na nowsze, ale przy zawieszeniu pojawial się niebieski ekran. Zainstalowałem dodatkowe chłodzenie(1 wiatraczek) i sie uspokoilo. Jednak z nadejsciem upałów zaczeło sie dziać znowu to samo. Kupilem tym razem 2 wiatraczki(1 na płyte główną i drugi z tyłu obudowy, wysysajacy powietrze) oraz paste termoprzewodzącą Arctic Silver 5 na procesor. Przeinstalowałem również system. W ostatnim tygodniu wymienilem rowniez karte graficzna z GF 8500GT oraz zasilacz Powertec 420W. Problem nie dotyczy jednak gry Crysis.
Mój sprzęt to:
zasilacz: CHIEFTEC 450W
procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+
karta graficzna: GeForce 8800GT
płyta główna: GIGABYTE GA-M56S-S3
dysk twardy: SAMSUNG 160 GB
RAM: 2x 512 mb Kingston i 1x 1gb Kingston
Robilem również skany antywirusowe avastem i nic wykryto. W Evereście temperatury normalnie wygladaja tak:
Płyta główna - 43 °C
Procesor - 34 °C
Aux - 30 °C
SAMSUNG SP1613N - 31 °C
Karta graficzna - 47 °C
A tak wyglądają w stresie:
Płyta główna - 65-75 °C
Procesor - 45-52 °C
Aux - 33 °C
SAMSUNG SP1613N - 33 °C
Karta graficzna - 54-66 °C
(Podałem dokładniejsze temperatury)
Proszę o szybką odpowiedz!
Mój sprzęt to:
zasilacz: CHIEFTEC 450W
procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+
karta graficzna: GeForce 8800GT
płyta główna: GIGABYTE GA-M56S-S3
dysk twardy: SAMSUNG 160 GB
RAM: 2x 512 mb Kingston i 1x 1gb Kingston
Robilem również skany antywirusowe avastem i nic wykryto. W Evereście temperatury normalnie wygladaja tak:
Płyta główna - 43 °C
Procesor - 34 °C
Aux - 30 °C
SAMSUNG SP1613N - 31 °C
Karta graficzna - 47 °C
A tak wyglądają w stresie:
Płyta główna - 65-75 °C
Procesor - 45-52 °C
Aux - 33 °C
SAMSUNG SP1613N - 33 °C
Karta graficzna - 54-66 °C
(Podałem dokładniejsze temperatury)