Skocz do zawartości

Zdjęcie

5s i to wszystko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafg

rafg

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 07 2008 - 18:45

Mam problem otoz czyscilem dzisiaj kompa i przy zakladaniu radiatora z wentylatorem na procesor srubokret mi sie zesliznal i pojechalem po sciezkach (jest widoczny na okolo 1mm slad).

Teraz kiedy proboje odpalic kompa wlacza sie ale po 5s wylacza.
Jest jeszcze jakas nadzieja aby rozwiazac problem czy sie szykowac na nowa plyte glowna?

Ile ewentualnie moze kosztowac naprawa w serwisie jezeli w ogole jest mozliwa?

Prosze o odpowiedzi.

• 0

#2 Mironov

Mironov

Stały użytkownik

• 256 postów

Napisano 01 07 2008 - 19:18

naprawa jest możliwa, ale sam sobie powiedz czy Ci się opłaca (co to za płyta - może to był znak, żeby pomyśleć o nowej:) ) a co do kosztów to zależy co tam uszkodziłeś...a i sprawdź na początku czy serwis spełnia wymogi ESD (zabezpieczenia elektrostatyczne)

• 0

#3 rafg

rafg

Nowy

• 4 postów

Napisano 01 07 2008 - 23:06

Plyta ma 5latek ASUS A7N8X-X.
Tak sobie mysle i znalazlem cos takiego: http://allegro.pl/item385543099_asrock_k7s..._vga_od_ss.html

Ogolnie to juz ze spraw komputerowych dawno wypadlem wiec pytam o rade czy to nie jest jakies [beeep]?
Widze ze tam jest jakis chipset; SiS 741+963L a ja mialem; nForce2

Co o tym sadzicie?
  • 0

#4 Weksel

Weksel

Intel inside

• 646 postów

Napisano 01 07 2008 - 23:38

Ja bym nie brał tego ASROCKA bo:

1. mam tego SiSa - ogólnie stary chipset i jakiś badziew...
2. Asrock to tańszy Asus (ten sam producent),

więc może lepiej poszukaj takiej samej płyty jak miałes na allegro. Powinna mało kosztować, coś koło ceny tego Asrocka...
Może jakiegoś Abita poszukaj, gigabyte'a...
  • 0

#5 Nurek

Nurek

Nie ma jutra bez komputra

• 3 586 postów

Napisano 02 07 2008 - 08:31

Trudno żeby był nowy chipset w płycie na socket A - płyty są już z 5 lat nieprodukowane (poza właśnie asrockiem) -nf2 też już nowy nie jest.
NF2 jest oczywiście lepszym rozwiązaniem od SIS-a ale płyty na Socket A z NF2 kosztują od ok 140 zł w górę. Dostajesz wtedy paroletnia płytę, bez gwarancji lub z gwarancją rozruchową, w której nie wiesz czy za miesiąc nie rozlezą ci się kondensatory. Dlatego wolałbym nowego asrocka, jak nie podkręcasz to różnicy pewnie nawet nie zauwazysz.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych