Skocz do zawartości

Zdjęcie

2 pady xbox 360 + windows xp = wielka lipa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 sushi

sushi

Początkujący

• 12 postów

Napisano 23 10 2010 - 11:58

Witam,

mam następujący problem: otóż zakupiliśmy z kumplem 2 pady xbox 360 for windows, po instalacji sterowników na komputerze z vistą wszystko ładnie poszło dwa pady działały jak marzenie, po tym samym zabiegu na win xp niestety wykrywa tylko jednego pada i nici ze wspólnego grania.

Spotkaliście się może z takim problemem?

Z góry dzięki za pomoc,
sushi

• 0

#2 Bamber

Bamber

Jestem bot

• 580 postów

Napisano 23 10 2010 - 13:08

W kontrolerze gier ile padów Ci wyszukuje ?

• 0

#3 sushi

sushi

Początkujący

• 12 postów

Napisano 23 10 2010 - 20:44

Sprawa wygląda tak, że drugi pad nie chce się nawet połączyć ze swoim receiverem ( na Viście na jedym padie świeci dioda 1 na drugim dioda 2 - tzn. player 1 i player 2, na xp tylko na jednym padzie zaświeca się jedynka drugi kompletnie nie bangla), w ustawieniach PESa (bo w to właśnie gramy) też "widzi" tylko jednego.
PS. system to WIN XP SP3

Użytkownik sushi edytował ten post 23 10 2010 - 20:46

• 0

#4 Kantoro

Kantoro

Zaawansowany użytkownik

• 550 postów

Napisano 23 10 2010 - 20:45

Spójrz w menadżer urządzeń czy oba są zainstalowane (sprawdź czy nie ma żadnych żółtych znaków zapytania).
  • 0

#5 sushi

sushi

Początkujący

• 12 postów

Napisano 25 10 2010 - 21:33

Zainstalowane zostały sterowniki dołączone do pada, jako że do drugiego są te same sterowniki nie instalowałem ich drugi raz (taka sama sytuacja na viście - i działa). Problem polega na tym, że jeden z padów nie chce się połączyć ze swoim receiverem (na xp).
Menadżer urządzeń widzi oba receivery, nie ma żadnych konfliktów sprzętowych.
Obecnie instaluję WIN XP na kolejnym komputerze, spróbuję na nim zadziałać z tymi padami, więc możliwe że będę mógł wykluczyć winę systemu.

edit: komputer z nowym xp "wyszedł" ode mnie zanim zdążyłem pobawić się padami. Nadal jestem w kropce jakieś sugestie?

Użytkownik sushi edytował ten post 26 10 2010 - 18:37

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych