Skocz do zawartości

Zdjęcie

2 Pendrive'y

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 SanDiego

SanDiego

Początkujący

• 86 postów

Napisano 27 05 2008 - 17:50

Witam,
Który spośród poniższych pendrivów byście wybrali:

http://allegro.pl/item369220392_salon_ocz_...30mbs_wawa.html

http://allegro.pl/item365357167_corsair_vo...odoodp_hit.html

A może jest coś lepszego/tańszego?

• 0

#2 Gość_Wojtex16_*

Gość_Wojtex16_*

Napisano 27 05 2008 - 18:05

Te co podałeś, oba są b. dobre, co do wyboru, to wybierz sobie, który Ci się bardziej podoba. A różnica między nimi to taka, że OCZ jest szybszy.

• 0

#3 SanDiego

SanDiego

Początkujący

• 86 postów

Napisano 27 05 2008 - 18:10

Te co podałeś, oba są b. dobre, co do wyboru, to wybierz sobie, który Ci się bardziej podoba. A różnica między nimi to taka, że OCZ jest szybszy.

Słyszałem że Corsair lepszy bo nie można go zniszczyć. To prawda?
  • 0

#4 KRO

KRO

Początkujący

• 20 postów

Napisano 27 05 2008 - 18:38

Ja zawsze używałem Kingstona i byłem bardzo zadowolony, ale coś nie widzę 16GB, no i pewnie byłby nieco droższy...
  • 0

#5 Reniu

Reniu

Początkujący

• 41 postów

Napisano 27 05 2008 - 18:53

ja mam takiego samego corsaira ale 8 gb... i powiem Ci ze sie zawiodlem... obydwa sa na FAT32 (bo inaczej sie nie da) a przez to nie zmiescisz na niego pliku(jednego calego) wiekszego niz 4.29gb... co oznacza ze dla mnie byl praktycznie prawie ze bezuzyteczny... a co do jego niezniszczalnosci to trzeba by sie niezle nameczyc zeby cos sie mu stalo... czytalem o tym ze kolesie go testowali... wytrzymal zrzut z 8 pietra, przejazd samochodem po nim i zatopieniem na noc w akwarium... jest bardzo dobry ale jesli masz zamiar przenosic z roboty albo od kumpla gierki na iso to Ci nie wyjdzie ;) a i jeszcze jedno, nie wiem jak w przypadku kingstona ale corsairy przeklamuja z predkosciami przesylow o ponad polowe mniej niz mowia w specyfikacji...
  • 0

#6 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 27 05 2008 - 19:30

obydwa sa na FAT32 (bo inaczej sie nie da) a przez to nie zmiescisz na niego pliku(jednego calego) wiekszego niz 4.29gb... co oznacza ze dla mnie byl praktycznie prawie ze bezuzytecz

Dzięki za info, miałem właśnie chęć na tego corsaira, ale jak jest tak jak napisałęś to dla mnie odpada. A możesz mi podrzucić jakiś Pendrive żebym mógł wrzucać większe pliki niż 4.29Gb 8 lub 16 Gb?
  • 0

#7 SanDiego

SanDiego

Początkujący

• 86 postów

Napisano 27 05 2008 - 22:11

Dzięki za info, miałem właśnie chęć na tego corsaira, ale jak jest tak jak napisałęś to dla mnie odpada. A możesz mi podrzucić jakiś Pendrive żebym mógł wrzucać większe pliki niż 4.29Gb 8 lub 16 Gb?

zawsze jak cos mozna podzielic pliki winrarem.
  • 0

#8 Reniu

Reniu

Początkujący

• 41 postów

Napisano 27 05 2008 - 22:38

zawsze jak cos mozna podzielic pliki winrarem.

nie kazdy i nie zawsze... probowalem ;) czesto programy odmawiaja posluszenstwa... istnieje mozliwosc takze "wypakowania" z plyty wszystkich plikow i przegrania, ale czesto powstaja bledy CRC w tym przypadku... wszystko beznadzieja :/ zebym wiedzial to bym go nie kupowal albo mniejszy bym kupil... tymczasem znalazlem cos takiego: Dysk WD 160 GB, USB 2.0 - WDXMSA1600TE, Passport II, biały - http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...304&katid=4 - 220zl Spokojnie przeniesiesz na to nie jeden plik z gierka ;-) Cena mniej wiecej jak za dobrego pendrive a przeniesiesz wszystko i podepniesz tak jak pendrivea
  • 0

#9 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 28 05 2008 - 11:57

nie kazdy i nie zawsze... probowalem ;) czesto programy odmawiaja posluszenstwa... istnieje mozliwosc takze "wypakowania" z plyty wszystkich plikow i przegrania, ale czesto powstaja bledy CRC w tym przypadku... wszystko beznadzieja :/ zebym wiedzial to bym go nie kupowal albo mniejszy bym kupil... tymczasem znalazlem cos takiego: Dysk WD 160 GB, USB 2.0 - WDXMSA1600TE, Passport II, biały - http://arest.pl/index.php?inc=produkt&...304&katid=4 - 220zl Spokojnie przeniesiesz na to nie jeden plik z gierka ;-) Cena mniej wiecej jak za dobrego pendrive a przeniesiesz wszystko i podepniesz tak jak pendrivea

No nawet fajna sprawa, ale czy za tę cene nie lepsz byłoby to. Jak dla mnie to jedyną wadą jest wielkość (3,5cala) i to że trzeba podłączać oddzielnie zasilanie, ale za tę samą cene masz 2x więcej pamięci.
  • 0

#10 Reniu

Reniu

Początkujący

• 41 postów

Napisano 28 05 2008 - 13:06

fakt pytanie czy ta wielkosc nie bedzie przeszkodal dla kolegi?? to co ja podalem ma wielkosc portfela i nie potrzebuje oddzielnego zasilania, a 160 gb na przenoszenie danych to az nadto...
  • 0

#11 jakubgorz

jakubgorz

Stały użytkownik

• 251 postów

Napisano 28 05 2008 - 14:17

fakt pytanie czy ta wielkosc nie bedzie przeszkodal dla kolegi?? to co ja podalem ma wielkosc portfela i nie potrzebuje oddzielnego zasilania, a 160 gb na przenoszenie danych to az nadto

To już każdy indywidualnie zdecyuje co mu przezkadza i na czym mu najbardziej zależy. Ja osobiście jeszcze troche pomyśle zanim pdejme decyzje, który dysk kupić. Wybiore chyba ten duży 320gb, bo chciałbym żeby był na stałe podłączony do komputera, przechowywałbym na nim obrazy płyt, muzyke i filmy, a jak bym potrzebował jakieś dane przenieść na inny komp czy skopiować sobie od kumpla to bym go odłączał i brał ze sobą.

• 0

#12 Reniu

Reniu

Początkujący

• 41 postów

Napisano 28 05 2008 - 16:43

masz racje zgadzam sie co do tego ze to indywidualna sprawa kazdego...

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych