Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC (
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego
AMD Phenom II X4 965 Black Edition to wydajny czterordzeniowy procesor wykonany jest w 45 nm procesie technologicznym.Od swojego poprzednika (Phenom X4 955) różni się mnożnikiem i taktowaniem rdzenia.Wiele osób uważa że lepiej wybrać poprzednika Phenoma 965 ponieważ jest tańszy i można go podkręcić do tego samego taktowania (3,4GHz).Warto pisać o
Dzisiaj przeszukiwałem internet w poszukiwaniu kilku informacji na teram odblokowania dodatkowych rdzeni w procesorach AMD. Na pierwszy rzut informacji było wystarczająco, jednak jeśli chodzi o podkręcanie to jestem kompletnie zielony. Postanowiłem to przetestować w praktyce.Procesor...
WitamZamierzam kupić nowy komputer do 1800 złMieszkam w Warszawie i nie znalazłem sklepu w którym by można było kupić bardzo tanio części. Wybrałem więc Allegro uwzględniając jak najwięcej produktów z możliwością odbioru osobistego.Zebrałem taki zestaw. Co o nim sądzicie? Co byście w nim zmienili? Elementy wybierałem takie, które mi pasują, więc może z niektórymi będę miał w przyszłości...
Artykuł/poradnik jest napisany prosto. Nie staram się w nim rozpisywać o rzeczach oczywistych (że dysk 5400RPM będzie cichszy niż 7200RPM) i mało istotnych. Wskazuję drogę, pokazuję do jakich wniosków sam doszedłem, jednak to tylko moje doświadczenie, bazuj na tym, czego sam doświadczyłeś, oraz głównie na błędach innych (-: Sukcesy traktuj z przymrużeniem oka, bo niejeden chwalił się cichą...
Chciałbym zaprezentować dziś platformę, którą miałem okazję przetestować. Jest to jeden z najpopularniejszych obecnie modeli płyt głównych z niższego segmentu oparty na chipsecie Intel B75. Oto GA-B75-D3V od firmy Gigabyte.Płyta ta dzięki wielu interesującym funkcjom i wyposażeniu (o czym niżej) oraz niskiej cenie nadaje się świetnie jako podstawa taniego lecz wydajnego komputera nadającego...
Witam, to mój drugi post tutaj. Od pewnego czasu sprawdzam testy procesorów na różnorakich stronach oraz forach związanych z testami procesorów. A więc mój problem wiążę się z tym że nadchodzi nowa gra On-Line w którą mam zamiar grać, niestety do spełnienia mojego marzenia potrzebny mi będzie nowy komputer. Tak więc...
Witam wszystkich forumowiczów...Na początek specyfikacja mojego komputera:*Płyta główna: DFI NF4 Ultra-D*Stary procesor: AMD Athlon 3000+*Nowy procesor: AMD Athlon x2 3800+*Chłodzenie procka: THERMALTAKE MINI TYP 90*Zasilacz: Chieftec 500W Mój problem przedstawia się następująco - po wymianie