Myśle że będe podkręcać nie od razu, ale po jakimś czasie, zresztą cena miedzy tym procesorem co chce z mozliwoscia podkrecania od tego bez tej opcji jest jakies 100zł drozsze + ten fortis do chłodzenia ale on jest cichszy niż to co chlodzi co jest w pakiecie do procesorow bez...
Co do podkrecania to oczywiście lepsze chlodzenie by sie przydalo. Aczkolwiek widzialam filmiki gdzie ciagneli na boksowym chlodzeniu przy kreceniu. Jakas plyta rowniez miala przy kreceniu z ich programu opcje jakie chlodzenie sie posiada i tam rowniez bylo podane boksowe, cooler i wodne. Co do procesora bez
WitamPrzymierzam się do kupna nowego komputera przeznaczonego do gier. Idealnie by było jakby dało radę zmieścić się w budżecie do 5 000 PLN. Komputer raczej nie będę rozbudowywał (no może co najwyżej dokupienie ramu) i chciałbym, żeby mi służył te 5-8 lat. Gram na rozdziałce FullHD 1920x1080 z monitorem 60Hz i fajnie by było pograć w nowe tytuły na wysokich detalach :)Skonfigurowałem sobie...
Myśle że źle mnie zrozumiałeś albo źle to napisałem. To 4400 to jest cena za te podzespoły co tam pisałem, a obudowa to najmniejszy problem w takim znaczeniu że ją kupuję na końcu i ona sie nie wlicza w to 4400 i mam żałożone na nią wydać minimum 250zł dlatego mysle ze nie bedzie problemu jakiejś dopasować. Na morele kupować nie będę ale dzieki za takie rozpisanie. A SSD jest dla mnie ważny i...
Dysk na moje oko jest w porządku, raczej kartę graficzną bym uznał za winowajcę. Nie napisałeś jaki to model dokładnie laptopa i karty graficznej, dlatego podrzucam dwa linki:podkręcanie karty nVidiapodkręcanie karty AMD ATIRobisz tak, że w profilach zamiast podkręcania -...
Parowanie starszych urządzeń PDA/HPC z VistąŚcieżka w zmiennejAwaryjne oczyszczanie dysku (Win7)Spolszczenie Windows 7Uaktywniamy aero w Windows 7 Home Basic / Vista Home BasicKomputer nie chce się wyłączyćWindows 7 - Podstawy i rozpoczęcie pracy z komputeremInstalacja konsoli odzyskiwania w Windows XPBIOS - Przywracanie ustawień fabrycznychRecenzja Microsoft Windows SevenWyłączanie komunikatu...
Cześć mam takie małe pytanie .Jaką płytę wybrać pod Pentium D 820 moje typy to :1. Gigabyte GA-945P-S3 331zł2. Gigabyte GA81945P-G-RH 336złWiem że ta pierwsza płyta ma dużo opcji podkrecania np: * Regulacja zegara FSB: 100 - 600 MHz * Regulacja zegara PCI Express: 100 -150 MHz, Auto * Regulacja zegara pamięci RAM: mnożniki 1,5, 2, 2,5, 2,66,...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC (
Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...
Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego
AMD Phenom II X4 965 Black Edition to wydajny czterordzeniowy procesor wykonany jest w 45 nm procesie technologicznym.Od swojego poprzednika (Phenom X4 955) różni się mnożnikiem i taktowaniem rdzenia.Wiele osób uważa że lepiej wybrać poprzednika Phenoma 965 ponieważ jest tańszy i można go podkręcić do tego samego taktowania (3,4GHz).Warto pisać o