Skocz do zawartości

podkręcanie procesora rayzen 9 5900

Wyniki znalezione na www.forum.tweaks.pl: podkręcanie procesora rayzen 9 5900

Czy to pasuje ?

Myśle że będe podkręcać nie od razu, ale po jakimś czasie, zresztą cena miedzy tym procesorem co chce z mozliwoscia podkrecania od tego bez tej opcji jest jakies 100zł drozsze + ten fortis do chłodzenia ale on jest cichszy niż to co chlodzi co jest w pakiecie do procesorow bez...

Chłodzenie.

Co do podkrecania to oczywiście lepsze chlodzenie by sie przydalo. Aczkolwiek widzialam filmiki gdzie ciagneli na boksowym chlodzeniu przy kreceniu. Jakas plyta rowniez miala przy kreceniu z ich programu opcje jakie chlodzenie sie posiada i tam rowniez bylo podane boksowe, cooler i wodne. Co do procesora bez
  • Procesory
  • napisane 04 02 2016 14:14
  • Odpowiedzi: 4
  • Wyświetlenia: 7854

Komputer do gier AM4 do oceny [5000 PLN]

WitamPrzymierzam się do kupna nowego komputera przeznaczonego do gier. Idealnie by było jakby dało radę zmieścić się w budżecie do 5 000 PLN. Komputer raczej nie będę rozbudowywał (no może co najwyżej dokupienie ramu) i chciałbym, żeby mi służył te 5-8 lat. Gram na rozdziałce FullHD 1920x1080 z monitorem 60Hz i fajnie by było pograć w nowe tytuły na wysokich detalach :)Skonfigurowałem sobie...

Czy to pasuje ?

Myśle że źle mnie zrozumiałeś albo źle to napisałem. To 4400 to jest cena za te podzespoły co tam pisałem, a obudowa to najmniejszy problem w takim znaczeniu że ją kupuję na końcu i ona sie nie wlicza w to 4400 i mam żałożone na nią wydać minimum 250zł dlatego mysle ze nie bedzie problemu jakiejś dopasować. Na morele kupować nie będę ale dzieki za takie rozpisanie. A SSD jest dla mnie ważny i...

laptop wyłącza się podczas grania i nie tylko.

Dysk na moje oko jest w porządku, raczej kartę graficzną bym uznał za winowajcę. Nie napisałeś jaki to model dokładnie laptopa i karty graficznej, dlatego podrzucam dwa linki:podkręcanie karty nVidiapodkręcanie karty AMD ATIRobisz tak, że w profilach zamiast podkręcania -...
  • Notebooki
  • napisane 08 11 2012 23:22
  • Odpowiedzi: 12
  • Wyświetlenia: 6965

Spis wszystkich poradników

Parowanie starszych urządzeń PDA/HPC z VistąŚcieżka w zmiennejAwaryjne oczyszczanie dysku (Win7)Spolszczenie Windows 7Uaktywniamy aero w Windows 7 Home Basic / Vista Home BasicKomputer nie chce się wyłączyćWindows 7 - Podstawy i rozpoczęcie pracy z komputeremInstalacja konsoli odzyskiwania w Windows XPBIOS - Przywracanie ustawień fabrycznychRecenzja Microsoft Windows SevenWyłączanie komunikatu...
  • Porady Windows
  • napisane 28 09 2010 16:50
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 33562

Płyta główna pod Pentium D 820

Cześć mam takie małe pytanie .Jaką płytę wybrać pod Pentium D 820 moje typy to :1. Gigabyte GA-945P-S3 331zł2. Gigabyte GA81945P-G-RH 336złWiem że ta pierwsza płyta ma dużo opcji podkrecania np: * Regulacja zegara FSB: 100 - 600 MHz * Regulacja zegara PCI Express: 100 -150 MHz, Auto * Regulacja zegara pamięci RAM: mnożniki 1,5, 2, 2,5, 2,66,...
  • Archiwum
  • napisane 10 12 2006 23:11
  • Odpowiedzi: 2
  • Wyświetlenia: 3975

Kupujemy nowy komputer do gier

Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
  • Kosz
  • napisane 17 08 2007 12:20
  • Odpowiedzi: 83
  • Wyświetlenia: 66312

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1500zł do 7500zł

WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...

[FAQ] POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE od 1400zł do 6500zł na STYCZEŃ

WITAMOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC (

FAQ dotyczące częstych problemów ze sprzętem i system WinXP

Dlaczego system się wiesza, komputer sam się resetuje, wyłącza lub o zgrozo nie włącza. Opis częstych problemówPoradnik pisany jest dla osób mających problemy z komputerem lub systemem Windows XP(niestety nie posiadam Visty dlatego poradnik jest na XP, choć wiele z tu opisanych porad można wykorzystać w Viscie. Nie kiedy są tylko minimalne różnice), najpopularniejszym systemem operacyjnym jak...
  • Porady Windows
  • napisane 25 02 2008 19:17
  • Odpowiedzi: 0
  • Wyświetlenia: 42399

Techplanet - Zestawy Komputerowe Kwiecień 2013 (TOP)

Biorąc pod uwagę dużą ilość dostępnych podzespołów zdajemy sobie sprawę z trudności złożenia odpowiedniego zestawu komputerowego. Przygotowaliśmy dla Państwa najbardziej optymalne zestawy komputerowe, biorąc pod uwagę stosunek wydajności do ceny, oraz stabilność całego zestawu – tak, aby raz kupiony komputer służył wiele lat ! Prezentowane przez nas rozwiązania można oczywiście w dowolny...

Podkręcanie procesora Pentium Pentium Dual-Core E2140 o ponad 1 GHz.

Witam chciałbym zaprezentować artykuł dotyczący tego, w jaki sposób można podkręcić procesor Pentium Dual-Core E2140 kosztujący ok. 250 zł do 2,6 GHz czyli częstotliwości odpowiadającej procesorowi Core 2 Duo E6750, kosztującego ok. 700 zł.Wydaje mi się ze zainteresuje to nie jednego użytkownika owego
  • Archiwum
  • napisane 24 02 2008 15:53
  • Odpowiedzi: 5
  • Wyświetlenia: 12956

Test AMD Phenom II 965 Black Edition C3

AMD Phenom II X4 965 Black Edition to wydajny czterordzeniowy procesor wykonany jest w 45 nm procesie technologicznym.Od swojego poprzednika (Phenom X4 955) różni się mnożnikiem i taktowaniem rdzenia.Wiele osób uważa że lepiej wybrać poprzednika Phenoma 965 ponieważ jest tańszy i można go podkręcić do tego samego taktowania (3,4GHz).Warto pisać o