Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Sprzedam GeForceGTX 770 od MSI OC 2GB z gwarancja. LINK DO ALLEGRO : http://allegro.pl/karta-graficzna-msi-gtx-770-oc-2gb-gw-do-05-09-16-i5258640867.html GWARANCJA DO 05.09.2016 !! Film na którym widać jak karta sobie radzi...
Ja mam 2400mhz i nie narzekam. Teraz to trzeba się na C3 uzbroić gdzie pojedyńcza się zadusi.Dlatego jak już ma wydać 5k to niech bierze SLI. Ja opchnąłem jedną kartę i w sumie trochę załuję.Jeśli zdecyduje na jedną no to 7970 / GTX670 / GTX 680Testy oczywiście referentów bez...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
wiesz coraz bardziej mnie przekonujecie do tego geforce, skoro ty miałeś radka i wymieniłeś, hmmm. Co do zasilacza też poważnie się zastanowię. Co do tej karty nie chce źle wybrać. co do tego palita to tylko to pisze:Chłodzenie (opis): karta i chłodzenie zajmuje 2 slotyChłodzenie chipsetu: AktywneCross Fire: NieCzęstotliwość Shaderów: 1215 MHzDodatkowe...
Szukam karty graficznej do 540zł z szyną 192bit oraz 2GB pamięci i wyjście DVI/HDMI Chciałem kupić ten model jednak jest już niedostępny Gigabyte GeForceGTX 650Ti Boost 2048MB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-E(1098/6008)(wer.OC - OverClock) -...
Witam. Ostatnio zakupiłem nowy dysk twardy oraz Windows 10 Home Edition x64. W serwisie komputerowym wszystko mi zainstalowali itp itd. Wróciłem z komputerem do domu, wszystko śmigało jak trzeba, w między czasie kilka razy aktualizował mi się system. I pewnego dnia (bodajże 4 dni temu) nic nie robiąc szczególnego wyskoczył mi blue screen. Myslalem, ze to przez aktualizacje, które już później...
Temat już nieaktualny. Zamieściłem pytanie na kilku forach i na jednym już mi doradzili. Ale dziękuje za chęć udzielenia pomocy A$AP Rocky - PesoMój poprawiony sprzęt z możliwością oc ale bez sli :Procesor Intel CORE I5 2500K 3.3GHz LGA1155nvidiaGeForce
Witam wszystkich. I proszę o pomoc.Mam problem z doborem płyty głównej, pamięci ram i obudowy do tego zestawu. Budżet 2 do 2,5 tyś zł.nvidiaGeForceGTX480 EVGAProcesor Intel Core i5-2500 3.3GHz BOXZasilacz OCZ ModXStream Pro 600W modular SLI...
Moj problem polega na tym, ze czasami kiedy korzystam z przekladarki, system "zamraza sie" co jest sygnalizowane dzwiekiem speakera w obudowie jednostki centralnej, przebywa w takim stanie kilka-kilkanascie sekund, po czym pojawia sie "niebieski ekran", doslownie na sekunde, na ktorym wersy z informacjami przesuwaja sie bardzo szybko i komp resetuje sie. Mam zainstalowane:...
Dzieki cabana za odpowiedz. Tak jak już napisałem w pierwszym poście nie za bardzo orientuje się obecnie w sprzęcie, dlatego fajnie by było, jakbyś napisał dlaczego uważasz, że akurat te podzespoły które podałeś będą lepsze. Chciałbym mieć jasność sytuacji i dokonać świadomego...