Witam :) Posiadam laptopa HP Compaq nx6310 i chciałbym dowiedzieć się od was - ekspertów, co warto by jeszcze w nim nieco upgrade'ować, aby móc w miarę komfortowo na nim pracować. Dokładna specyfikacja: Procesor: Intel Centrino Duo T2050 @ 1,6GHzPamięć: DDR2 SODIMM 1,5GB (512MB Hynix + 1024MB - marki nie pamiętam)GPU: Intel GMA 945/950 (+...
Witam na swieta chcaiałbym sobie dokupic troche ramu tylko nie wiem czy bedzie pasowało bo posiadam płyte gigabyte ga-945p-s3 i 2x512mb ram firmy apacer no i chciałbym sobie dokupic jeszcze 2 kosci po 1 gb albo jedna kosc 2gb chyba ze bym miał przypływ gotowki to bym sie skusił na 2x2gb i czy np takie cos by pasowało...
Witam!Chcę kupić pamięć ram do płyty Asus P5N-E SLI tylko nie wiem jaka mi wejdzie.Mam 4 sloty zajęte po 512 Mb, a chciałbym mieć co najmniej 4Gb(razem)Nie wiem czy do tej płyty może być DDR3, czy tylko DDR2. Także jaka częstotliwość taktowania ma być, żeby było dobrze?Pamięć nie musi być kompatybilną z tą, która jest teraz, bo mogę wszystkie wyrzucić i...
Witam,Problem polega na tym, iż komputer przy włożeniu pamięci 2GBx2 800Mhz Dual Channel, po minucie się zawiesza i wyskakują bluescreen’y. Ale to tylko koniuszek kłopotów, cała historia poniżej.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.Początkowa specyfikacja komputera:Płyta: Gigabyte GA-M57SLI-S4 nVidia nForce 570 SLI rev. 1.0 BIOS ver. F3Procesor: AMD Athlon 64 X2 3800+ BOX (Socket...
Witam.Mam Paviliona dv9880ew.Chcę dorzucić mu ramu, maksymalnie obsługuje 4GB.Będę wklejal informacje z programu SiSoftware SandraRam który mam w tej chwili:System Memory ControllerLocation : MainboardError Correction Capability : NoneNumber of Memory Slots : 2Maximum Installable Memory : 4GBBank 0,1 - DIMM 1 : DIMM Synchronous
WitamZamierzam kupic komputer ma on mi śłużyć przez jakieś 4-5lat..i bede na nim grał przede wszyskim..Ja złożyłem taki zestaw...co o nim myślicie..co wymienić...co jest ok??? Czekam na odpowiedzi..Kara graficzne : Asus GeForce 8800GTX 768 MB DDR3 384-bit HDTV 2xDVI 575/1800 PCI-E BOX (EN8800GTX/HTDP/768M)Płya główna : Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLIRam : tu mam spory problem nie...
WitamSkładam nowy komputer i zastanawiam sie nad kupnem ramu 4gb...I kompletnie nie wiem kótry wybrać..prosze o rade!! A mam jesze pytanie co jest lepsze CL4 czy CL5??? Moja płyta głowna Asus Striker Extreme nVidia nForce 680i SLIOCZ 4GB DDR2 800 MHz Platinum Quad Kit CL4 (4 x 1 GB)lubOCZ 2x 2GB DDR2 800MHz...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
Poszperałem i myślę nad zalicytowanie tego: http://allegro.pl/ddr2-8gb-2x4gb-cl5-ibm-pc2-6400f-800mhz-i3334575964.htmlA jeśli się nie uda, to którąś z tych: http://allegro.pl/4gb-800mhz-ddr2-non-ecc-cl5-dimm-hyperx-i3329457026.htmlhttp://allegro.pl/ram-...
Nowe dyskusje ogólne:Co lepiej kupić dużo pamięci RAM czy dysk SSDCo ważniejsze ilość MB czy częstotliwość1. Mam w swoim komputerze pamięć XXX, chcę dokupić więcej, jaką pamięć mam kupić i czy będzie współpracować.Jaką dokładnie mamy w komputerze pamięci i o jakich parametrach możemy sprawdzić np. programem Everest badz CPU-Z. Najczęściej interesuje nas rodzaj pamięci (zwykle to będzie DDR lub...
Witajcie, zaczę od opisu problemu.Acera Aspire 5100Turion 2 GHz512 (-32) MB DDR2Radeon Xpress 1100 32 MB (z RAMu)120 GB HDDProblem mój przejawia się tym, że na praktycznie świeżutkim systemie z partycji recovery, po uruchomieniu pozostaje mi około 100 MB pamięci operacyjnej, a plik wymiany ma rozmiar około 500 MB. W chwili pisania posta jest to tylko 87...
Na sprzedaż podzespoły jak w opisie: Podam linki z allegro, tam więcej info:Procesor, AMD ATHLON 64 X2 6000+ 3,0 GHz 149 złPamięć, Kingston HyperX DIMM DDR2 4GB (2x2GB) 800MHz 159 złDysk. Dysk Seagate 250GB 3,5" 7200 SATA ST3250310AS 79 złW razie pytań proszę o kontakt, możliwa negocjacja ceny....