Opis wydajności kart graficznych wbudowanych w laptopy. Aktualizacja Marzec 2017.Ranking kart graficznych do laptopaW DirectX 12.0 pod uwagę brana jest wydajność procesora w testach GPU.Pod uwagę brany jest: wynik 3D Mark, w nowszych kartach Heaven Dx11 benchmark oraz specyfikacja producenta. Jak czytać poniższą tabelkę:DirectX im nowszy tym więcej efektów będzie wstanie obsługiwać nasza...
Ranking nieaktualny!! -> zobacz nasz nowy ranking kart graficznych do laptopa.Witam, pragnę przedstawić listę dobrych, średnich i złych kart graficznych. Ściślej mówiąc, w kategorii "Dobre" i "Średnie" znajdziemy karty graficzne na których będzie można pograć w nowsze gry, niekoniecznie na...
Ostatnia aktualizacja 08.07.2008Chciałbym w tym wątku poruszyć parę spraw dotyczących wyboru komponentów przy kupnie nowego komputera. Co prawda jest wszedzie mnóstwo watków z przyklejonymi gotowymi zestawami za daną cenę, ale wielu osobom nic to nie mówi a ja tutaj chciałbym omówić to z trochę innej strony. Mam nadzieję że pomoze to troche osobom które mają zamiar kupowac nowy komputer, a nie...
WITAMYOTO POLECANE ZESTAWY KOMPUTEROWE W OKREŚLONYCH PRZEDZIAŁACH CENOWYCHZestawy przystosowane są do różnych zastosowań. Wszystko jest odpowiednio dobrane pod względem cena/wydajność. Wszystkie zestawy posiadają markowe zasilacze , a nie no-name tak jak większość szrotu z allegro i marketów. Wszystkie zestawy zapewniają także późniejszą rozbudowę. Wszystkie zestawy nadają się do OC...
Wstęp.Witam.Chciałbym Wam przedstawić moją recenzję dwóch kart graficznych.Będzie to ATI HD4850 w wersji 512MB na pamięciach DDR3, firma ASUS z chłodzeniem Glaciator. Oraz Nvidia GeForce 9800GTX+ 512MB DDR3 od firmy ASUS z chłodzeniem Dark Knight. Obie karty pochodzą z tej samej półki cenowej i wydajnościowej. Miały premierę w ubiegłym roku. Wszyscy,...
Witam !Chciałbym kupić karte graficzną :ASUS GeForce 8500GT 512MB DDR2/128bit TV/DVIhttp://allegro.pl/item439338357_nowa_asus_...bit_tv_dvi.htmlMyślę, że cena 99zł jest dobrą ceną, ponieważ mam do wydania jedyne 150zł i chyba w tych pieniążkach nic lepszego nie znajdę. Jak możecie to napiszcie czy podejdzie do...
Gram teraz w lola ale chcę spróbować dota2. Mam toshibę A200-1IZ (Typ Core 2 Duo T7250Moc [GHz] 2.00; Karta graficzna Nazwa ATI Mobility Radeon HD 2600) Nieźle śmiga ale się psuje, nie chcę go naprawiać. Chcę inny kupić bo jestem na wyjeździe(będę w domu za parę miechów). Nie mam na czym grać . Normalnie w domu gram na PC. wymagania lol: Zalecane...
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi,a więc tak, mam już jasną sytuację, odliczając monitor i system operacyjny mam równo 1974zł (załóżmy że góra do ~2000zł) na zakup komputera.Byłem dziś u kolegi i spisałem sobie jego specyfikację sprzętową:Płyta Główna: ASUS M2V Socket AM2Procesor: AMD Athlon 4200+ Socket AM2Pamięć: 2x DDR 1GB PC-667Grafika: GeForce 8600GT...
Witam!Mam zamiar kupić sobie nowy komputerek (tak zwany składak) ale mam problem z wyborem karty graficznej. Myślę nad wybraniem jednej z tych kart:Asus ROG Matrix R9 290X 4GB GDDR5 (512-bit)Asus GeForce GTX 780 Ti OC, 3GB GDDR5 (384 Bit)Asus GeForce GTX760 MARS 4GB DDR5 (512BIT)NVIDIA ...
Okay . Naniosłem poprawki. Procek: INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66GHz/1333MHz/4MB - 640zlRAM: OCZ PC2-6400 SP OPS ED 2GB/800MHz - 260zlP.Głowna: FOXCONN P35A - 365zl K.Graf.: Teraz to sie lekko zamotałem , myslalem nad GeForce 8800gts czy tez Redeon HD 2900XT, ale nad wiekszymi pojemnosciami i szybkosciami. Drogie są....
Witam,Zastanawiam się nad modernizacją komputera, który kupiłem blisko 5 lat temu. Zależy mi na większej wydajności w grach. Niby działają mi nowsze gry, ale raczej na ustawieniach średnich, czy minimalnych. Poniżej moja obecna konfiguracja sprzętowa.Intel Core i7 2600K LGA1155 BOXZalman CNPS10X PerformaMSI P67A-G45 (B3) Intel P67 LGA1155...
Karty dźwiękowe zintegrowane z płytą gówną mają 8b dźwięk, karty dodatkowe mają 16b i 24b (w opisach używają kanały).Wiadomo że najlepszy dźwięk masz z karty 24b tylko że ucho ludzkie nie jest doskonałym odbiorcą dźwięku dlatego do słuchania wystarczy ci karta zintegrowana i będziesz zadowolony. Tym bardziej że masz w systemie program obsługujący kartę,...
Witam, mam do oceny zestaw, który stworzyłem na podstawie polecanych zestawów, różnych opinii itd. Zestaw głównie do gier. Przydałoby się, żeby był wystarczający na kilka lat. Zestaw składany w Techplanet.pl (odbiór w Katowicach), myślałem jeszcze o Proline.pl, czy Morele.net, ale są droższe. Niestety wszyscy co trochę zmieniają ceny, sprzęt pomimo lata raczej nie tanieje. Dobry jest ten...