Podlutowanie gniazda może kosztować max. 20zł wymiana max. 30zł ale do sklepu komputerowego z tym nie idź, bo ci zaoferują nową do kupienia i tyle. Poszukaj serwisu RTV takiego co naprawiają telewizory itp. będzie taniej i bardziej profesjonalnie. Wiedza przeciętnego sprzedawcy w sklepie komputerowym kończy się na rozpoznaniu produktu, a w serwisie na rozpoznaniu i wymianie elementu.
- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: kiepciol
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 35
- Odwiedzin: 5 273
- Tytuł: Początkujący
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
xp
#241186 Problem z dyskiem Transcend StoreJet 25D3 500 GB
Napisane przez
Ymo
w 14 11 2011 - 20:41
#241122 Problem z dyskiem Transcend StoreJet 25D3 500 GB
Napisane przez
Ymo
w 13 11 2011 - 18:20
Obawiam się, że może być problem. Jest to uszkodzenie mechaniczne, na 100% z winy użytkownika.
Ale mogę ci pocieszyć że prawdopodobnie dysk działa a naprawą będzie polegać na przylutowaniu port-u USB do PCB.
Ja mam kilka dysków przenośnych: WD 500GB, Toshiba 500GB, Maxtor 1TB i na każdym była mała karteczka przylepiona do obudowy, która informuje że nie należy go ruszać w czasie pracy a w czasie spoczynku przenosić w dołączonym etui i nie narażać na przeciążenia. Ale twój problem to wyrwane gniazdo a nie dysk.
Jeżeli jesteś z okolić Katowic mogę ci to naprawić za darmo
Ale mogę ci pocieszyć że prawdopodobnie dysk działa a naprawą będzie polegać na przylutowaniu port-u USB do PCB.
Ja mam kilka dysków przenośnych: WD 500GB, Toshiba 500GB, Maxtor 1TB i na każdym była mała karteczka przylepiona do obudowy, która informuje że nie należy go ruszać w czasie pracy a w czasie spoczynku przenosić w dołączonym etui i nie narażać na przeciążenia. Ale twój problem to wyrwane gniazdo a nie dysk.
Jeżeli jesteś z okolić Katowic mogę ci to naprawić za darmo
- 1
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: kiepciol
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość