Mam pytanko jakie zasilacze są lepsze Thermaltake czy Tagan
jakie zasilacze są lepsze?
Rozpoczęty przez
Gungrave
, 24 08 2006 15:03
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 08 2006 - 15:03
Napisano 24 08 2006 - 15:14
Z tego co ja wiem, pozdro Makensis, zasilacze marki Tagan są bardzo dobre i do tego ciche
Co do tych drugich - nie mam pojęcia 
Pozdrawiam,
biskup
Pozdrawiam,
biskup
Napisano 24 08 2006 - 15:33
a mozna by cos konkretniej
Napisano 24 08 2006 - 16:48
Oba prezentują dosć podobny poziom. Mówimy o modelach HighEnd.
Thermaltake chyba pierwszy wprowadził odczepialne kabelki, ale nowy Tagan już coś takiego posiada.
Tagany powyżej 430W, mają lekko zawyżone parametry natężenia na linii 5V i 12V.
Wybór nalezy do Ciebie.
Posiadany przeze mnie Tagan jest cichszy od dysku twardego, nie da się usłyszeć go w odległości dalszej niż 10cm
Thermaltake chyba pierwszy wprowadził odczepialne kabelki, ale nowy Tagan już coś takiego posiada.
Tagany powyżej 430W, mają lekko zawyżone parametry natężenia na linii 5V i 12V.
Wybór nalezy do Ciebie.
Posiadany przeze mnie Tagan jest cichszy od dysku twardego, nie da się usłyszeć go w odległości dalszej niż 10cm
Napisano 24 08 2006 - 16:55
no dzieki wreszcie ktoś konkretny
Napisano 24 08 2006 - 19:08
makensis mówisz że taki cichutki ten Tagan.
Jaki posiadasz model?
Bez obrazy ja słyszałem że Tagany to piecyki (może starsze modele).
Jaki posiadasz model?
Bez obrazy ja słyszałem że Tagany to piecyki (może starsze modele).
Napisano 24 08 2006 - 19:41
Ja posiadam 330W (starszy model hehe), fundusze miałem na 380W, ale pech chciał, że musiałem je upłynnić w niezamierzony sposób
. Sprzęt sobie radzi w każdych warunkach bojowych, jest niesłyszalny, mam chłodzenie wodne, więc na każdy szmer jestem przeczulony. Co do temperatury, to uwierz mi sprzet jest przygotowany, to maleństwo waży prawie 3kg!
Montaż 2 wiatraczków po obu bokach daje najlepsze efekty chłodzenia. Jeden duży wiatrak jest głośniejszy (miałem takiego HuntKey 360W)! Polecam sprzęcik.
Moge jeszcze powiedzieć, że w pudełku wraz z zasilaczem otrzymujemy stosowny kabelek, instrukcje obsługi(!), osobny kabel uziemiający i komplet pasków zacikowych.
Montaż 2 wiatraczków po obu bokach daje najlepsze efekty chłodzenia. Jeden duży wiatrak jest głośniejszy (miałem takiego HuntKey 360W)! Polecam sprzęcik.
Moge jeszcze powiedzieć, że w pudełku wraz z zasilaczem otrzymujemy stosowny kabelek, instrukcje obsługi(!), osobny kabel uziemiający i komplet pasków zacikowych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych