Zgłoszenia na Specjalistów
Napisano 05 05 2007 - 10:44
Prosiłbym aby kandydaci na Specjalistów określonych działów w tym oto temacie wszem wobec przedstawili się, opisali swoje doświadczenie w branży (prowadzenie i moderacja for, artykuły etc.). Napisz, dlaczego właśnie Ty powinineś zostać specjalistą! Za kilka dni ekipa forum podejmie decyzję i wybierze osoby na stanowisko Specjalisty.
Pozdrawiam
Informatyk
Napisano 05 05 2007 - 10:47
//Informatyk: Zgłoszenie nie zostało przyjęte. Uzupełnij swoją wypowiedź.
Napisano 05 05 2007 - 11:44
1. Windows XP, 2000 / Server 2003
2. Internet i sieci
3. Bezpieczeństwo
Obecnie działam na trzech forach, poświęconych komputerom. Swoją kandydaturę zgłaszam do powyższych działów, gdyż jest to moje hobby
//Informatyk: Zgłoszenie przyjęte
Napisano 05 05 2007 - 13:52
Trochę mnie już znacie na tym Forum, lecz szczerze powiedziawszy niekoniecznie z dobrej strony. Mam nadzieje że tamten mój "wybryk" pójdzie w zapomnienie przy rozpatrywaniu mojej kandydatury.
A więc tak...
Proszę o rozpatrzenie mojej kandydatury na stanowisko 'Specjalisty' w dziale:
~> 'Bezpieczeństwo'
Obecnie działam na 9 forach. Na trzech posiadam posadę Moderatora. Dwa z nich to fora tylko zajmujące się tematyką Bezpieczeństwa Komputerowego. Dla wiarygodności podam ich strony:
~> http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/index.php
~> http://www.strefabezpieczenstwa.pl/
Umiem sprawdzać logi praktycznie z każdego narzędzia. Zaczynając od programu Hijack This, a kończąc na GMER`ze.
Dlaczego ja? Może po prostu dlatego, bo się na tym znam?
Pozdrawiam, Maciej13.
//Informatyk: No i oczywiście moderacja PCF. Zgłoszenie przyjęte, za kilka dni zostanie rozpatrzone
Napisano 05 05 2007 - 14:22
Zgłaszam sie na stanowisko specjalisty w działach:
- Windows XP, 2000 / Server 2003
- Internet i sieci
Ze swojej strony mogę dodać, że jestem na tym forum dość długi czas, znam tutejszych użytkowników, mam dość znaczną liczbę postów. Działam na na dwóch forach o tematyce komputerowej. Interesuje się bardzo informatyką, komputerami, szczególnie sieciami i internetem od kilku lat. Mam spore doświadczenie z systemem Windows XP, potrafię rozwiązywać problemy związane z tym systemem (wielu osobom tutaj pomogłem). Chodzę do szkoły o profilu informatycznym. W przeszłości prowadziłem własną stronę internetową, teraz pomagam w rozwoju strony www.servis-pc.net. Mam nadzieję ze moja propozycja będzie pozytywnie rozpatrzona
Pozdrawiam
/Informatyk: Zgłoszenie przyjęte
Napisano 05 05 2007 - 16:13
Jeśli takowe stanowisko pozostanie wolne, to z chęcią objąłbym rangę 'specjalista' w pierwszej kolejności w dziale 'Internet i sieci'. Z pozostałych działów ewentualnie 'Windows XP/ 2003', 'Telefonia GSM' i 'Notebooki i urządzenia przenośne'.
Co do uzasadnienia. Na forum już trochę jestem i myślę, że swoim doświadczeniem pomogłem nie jednemu. Swoim zachowaniem i wypowiedziami nie sprowokowałem 'dyskusji' ani nikogo nie uraziłem. Odnośnie działów, o których wspomniałem. Informatyka to ogólnie hobby od 6 roku życia. Sieci, Windows to coś 'w czym obracam' się na co dzień. Routery, sieci lan to tematyka nieobca. Znajomość dużej ilości for, cms'ow, sklepów. Dla własnej informacji testowane 'tonami' na localhost'cie. Pozostałe działy to kwestia własnych ambicji i kierunek zainteresowań - Webmastering, Grafika, Notebooki, Telefonia. Ogólnie wszystko z branż IT.
---
Pozdrawiam
Hugster
Zgłoszenie przyjęte
Użytkownik Informatyk edytował ten post 05 05 2007 - 16:48
Napisano 05 05 2007 - 16:15
Zacznijmy może od tego co trzeba umieć:
Bezpieczeństwo - pomoc w usuwaniu wirusów, trojanów etc, umiejętność analizowania logów HJT, SR
Pisałem referat o wirusach na 34 stronki... Sporo czytałem itp. czyli chyba umiem
Webmastering - bardzo dobra znajomość xhtml, php, JS, MySQl, umiejętność instalacji i konfigurowania skryptów popularnych CMS'ów i for
Od deski do deski xhtml, html, css, większość cms'ów i for. Dobra znajomość php i mysql oraz słaba ajaxa czyli między innymi js
Linux - wymagana duża znajomość systemów Linux, umiejętność instalacji, konfig
urowania etc.
Tutaj koledzy zostawiam już dla was robote, bo na linuksie pracowałem jak dotąd około 4godzin
Internet, Sieci, Routery - na forum pojawia się wiele tematów z prośbami o pomoc w konfiguracji czy wyborze routera. Od Specjalisty w tej dziedzinie wymagana jest umiejętność pomocy i rozwiązywania problemów użytkowników, a więc duża wiedza na temat Intenetu, Sieci etc.
Doskonala raczej znajomość interneto mam już kilka lat, a wcześniej posługiwałem się nim w kafejkach internetowych i u kolegów... Dużo się na ten temat uczyłem i czytałem o nim więc spoko.
Windows - umiejętność instalowania, konfiguracji systemu Windows, rozwiązywanie problemów związanych z tym systemem.
Umiejętności te zyskałem przez ostatnie pół roku kiedy to miałem wirusa potężnego (sam go napisałem, a potem nie mogłem usunąć
Problemy sprzętowe - poszukiwane na to stanowisko są osoby z dużą wiedzą na temat hardware, umiejętnością pomocy w problemach sprzętowych, wyborze podzespołów komputerowych itd.
Na ten temat czytam z czasopism takich jak chip, ekspert, komputer świat, enter, pc format (kupuje wszystkie wydania od dwóch lat)... Więc chyba coś umiem
Skoro powiedziałem wam już co umiem z tych rzeczy ciekawych to może parę słów o mnie
Nazywam się Bartosz Zieliński.. Mój nick to ziele, ziele505 (od nazwiska jakby co)....
Interesuje się webmasteringiem, programowaniem i pozycjonowaniem. Mam wszystkie dyplomy, które udostępnia Sławomir Kokłowski na swoim kursie html oraz dyplom za 2miejsce w mazowieckich zawodach webmasterskich. Do tego od roku ciesze się dyplom z dziedziny wyższych umiejętności projektowania pod wszelakim względem witryn internetowych w różnych technologiach. Możecie znać mnie z webtips, gigakompik, webmaniak no i oczywiście na tweaksie także już pisałem i wrzuciłem kilka swoich tutków. Doświadczenie mam także spore, bo moderowałem już kilka for powyżej 100.000 postów. Tworzylem wiele skryptów w php jak cms'y, newsy, toplisty, mini-fora, subskrypcje, sondy, księgi gości, katalogery itp.
Prowadzę własny kurs html, na który niestety nie ma zbytnio czasu i należę do grupy tworzącej strony internetowe
Mam nadzieję, że się nadaje
Zgłoszenie przyjęte
Użytkownik Informatyk edytował ten post 05 05 2007 - 16:51
Napisano 05 05 2007 - 21:58
chciałbym zgłosić swoją kandydaturę do działu hardware - siedzę w tym od lat, diagnozuję, serwisuję, składam, wymyślam, podkręcam, optymalizuję, i co tam jeszcze tylko jest - doświadczenie na pewno widoczne na forum gdzie na codzień bawię; czasem coś skrobnę (głównie w kwestiach dość trudnych i słabo opisanych bo nie lubię powielać google'a
główna specjalizacja to płyty główne, pamięci i procki; jestem również fanem linuksa, i tutaj sporo wiem w zakresie dogadywania pingwina z konkretnym sprzętem (optymalizacja/konfiguracja kernela, sterowniki, etc.)
Zgłoszenie przyjęte
Użytkownik Informatyk edytował ten post 06 05 2007 - 06:36
Napisano 05 05 2007 - 22:03
Przyjęte
Napisano 05 05 2007 - 22:57
Siebie nie proponuję, bo nie mam czasu. No... i chyba nie mam dość wiedzy z żadnej konkretnej dziedziny (raczej trochę w wielu - erudycką)
Napisano 06 05 2007 - 16:07
Chciałbym zgłosić się na specjalistę zgodnie z zasadami tego działu. Z powodu ograniczonej ilości czasu mogę wybrać tylko jedną dziedziną, więc niech to będzie webmastering. Dlaczego akurat to? Programuje od ponad 6 lat. Dziś prócz programowania samych aplikacji w takich językach jak visual basic, c++, czy asembler zajmuję się tworzeniem skryptów internetowych. Dokładniej:- html i xhtml 1.1 w stopniu zaawansowanym z użyciem arkuszy stylów (css/css2)
- php4/php5, także obiektowo
- SQL, z przewagą na mySQL
- JavaScript i Ajax na poziomie niezbędnym do w danej chwili wykonywanych prac
Jeśli chodzi o moderację i umiejętności. Tworzyłem i tworzę nadal modyfikacje do takich skryptów jak phpbb, czy IPB. W przeszłości używałem takich CMSów jak jPortal, czy phpNuke. Lubię pokonywać wyzwania i pomagać ludziom, oczywiście w granicach rozsądku i posiadanego czasu. Posiadam także swoje forum muzyczne i byłem moderatorem na kilku innych, z czego np. jedno z nich istnieje do dziś i posiada kilkaset tysięcy postów na swoim koncie (a także ponad dwuletnią tradycję).
Prosiłbym o ustosunkowanie się do mojego zgłoszenia.
//Informatyk: Zgłoszenie przyjęte
Napisano 06 05 2007 - 20:05
Maciej13 - dział bezpieczeństwo
Hugster - Internet i Sieci
Aman - Windows
meesha - Hardware, Problemy sprzętowe
Wachamy się jeszcze w wyborze Specjalisty działu Webmastering.
Wszystkim kandydatom którym nie udało się otrzymać funkcji Specjalisty podczas tego naboru, polecamy dalszą aktywność na forum i pomoc innym użytkownikom, z pewnością takie osoby zostana dostrzeżone co być może zaowocuje współpracą
Wszystkim Specjalistom serdecznie gratulujemy. Funkcja ta obliguje Was do aktywnego uczestnictwa w życiu forum i udzielaniu pomocy z zakresu wybranej przez siebie tematyki.
Pozdrawiam
Informatyk
Napisano 06 05 2007 - 20:29
Chciałem serdecznie podziękować Całej Ekipie Tweaks.pl za powierzenie mi funkcji 'Specjalisty' oraz za drugą szansę wykazania się której na pewno nie zmarnuję.
Pozdrawiam, Maciej13.
Napisano 07 05 2007 - 10:19
Myślę, że drugi nie znaczy gorszy
Tak więc i ja chciałbym podziękować za powierzoną mi na forum funkcję. Mam nadzieję, że ekipa Tweaks'a nie zawiedzie się na mnie i że razem z pozostałymi 'nowymi specjalistami' wspomożemy rozwój forum.
---
Pozdrawiam
Hugster
Napisano 07 05 2007 - 16:10
Napisano 07 05 2007 - 21:29
Napisano 07 05 2007 - 21:31
Mam nadzieję, że nie zawiodę powieżonego mi zaufania.
Napisano 07 05 2007 - 21:46
Czekam z niecierpliwością i gratuluje wszystkim nowych posadDostrzegamy jednak zaangażowanie i wiedzę użytkownika Kai, dlatego z pewnością w najbliższym czasie będziemy jemu również mogli zaproponować współpracę, ale o tym już bardziej na priv
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych