witam, mam pytanie, musze przygotować prezentację w ppt 2007, wpadłem na pomysł aby była ona w języku polskim jak i angielskim, jednak mam problem techniczny, zależy mi na tym żeby to wyglądało w taki sposób, na pierwszym slajdzie chciałbym żeby znajdowała sie opcja wyboru języka jak na niektórych stronach www, klikasz polski masz polskie dialogii i cały tekst, angielski na tej samej zasadzie, to jakby dwie prezentacje w jednej, i musi to być koniecznie w jednym pliku, googlowałem już sporo i nigdzie nie znalazłem żadnej odpoowiedzi, czy jest to możliwe a jeżeli tak to w jaki dokładnie sposób uzykać taki efekt, może jest jakiś zewnętrzny program który umożliwia połączenie tego w taki sposób w ppt? z góry dziękuje
dwujęzyczna prezentacja w Power Point 07
Rozpoczęty przez
kubieslaw
, 14 04 2010 22:39
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 14 04 2010 - 22:39
Napisano 14 04 2010 - 22:52
wydaje mi sie to dosc proste
1. robisz strone startowa z wyborem jezyka
2. nastepnie robisz pierwsza serie slajdow w jednym jezyku zaraz po stronie startowej
3. druga serie zaraz po pierwszej w drugim jezyku
4. i ustawiasz akcje dla obiektow w pierwsyzm slajdzie(moze byc teskt moze obraz, cokolwiek) aby wskazywaly na odpowiednie slajdy
5. na koniec pierwszej serii slajdow (patrz punkt 2) musisz ustawic zakonczenie pokazu
1. robisz strone startowa z wyborem jezyka
2. nastepnie robisz pierwsza serie slajdow w jednym jezyku zaraz po stronie startowej
3. druga serie zaraz po pierwszej w drugim jezyku
4. i ustawiasz akcje dla obiektow w pierwsyzm slajdzie(moze byc teskt moze obraz, cokolwiek) aby wskazywaly na odpowiednie slajdy
5. na koniec pierwszej serii slajdow (patrz punkt 2) musisz ustawic zakonczenie pokazu
Użytkownik fernandez edytował ten post 14 04 2010 - 22:53
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych