Skocz do zawartości

com-batant

OFFLINE Ostatnio: 12 03 2015 13:24
-----

#292803 Walka o karpia w Lidlu - Epic version

Napisane przez com-batant w 23 12 2014 - 15:33

Można się śmiać, ale dla mnie to jest po prostu przykre. Zauważcie, że to są ludzie starsi, którzy pamiętają PRL, kiedy takie sytuacje były normą. I to nie z powodu niższej ceny. Myślę, że część tamtego pokolenia (jak Ci widoczni na załączonych filmach) po prostu nie potrafią się odnaleźć w nowej rzeczywistości chociaż minęło już 15 lat.

Inna sprawa, że wiele z tych osób żyje na nędznych emeryturach i takie promocje są dla nich szansą na oszczędzenie paru groszy (tutaj akurat różnica w cenie była podobno dość spora). Tu nie chodzi tylko o to, że zaoszczędzili złotówkę. Tu złotówka, tam dwa złote, tu 50 groszy, tu kolejna złotówka i już się uzbiera na bochenek albo dwa chleba. Mimo, że śmiesznie się to ogląda, to trzeba zdawać sobie sprawę z tego, co takie sytuacje powoduje.

• 1

#291692 The Forest - po 2/3 minutach grania monitor się wyłącza a Pc się zawiesza

Napisane przez com-batant w 17 11 2014 - 11:08

Ale jaki masz problem z 3D? Co Ci się dzieje? Nie podajesz żadnych informaji i oczekujesz odpowiedzi?

Nowe sterowniki karty graficznej pobierz, może zaktualizuj DirectX, ewentualnie sprawdź czy Twój sprzęt spełnia wymagania.

• 1

#291292 Czy warto kupić Chińską wersję iPhone'a 4?

Napisane przez com-batant w 31 10 2014 - 10:18

To jak nie pozwalają obejrzeć przedmiotu przed zakupem to omijaj z daleka.

Co zaś się tyczy sprzedawców, to pisałem żebyś spytał w punkcie (jeśli mają) bo ja kiedyś trafiłem na faceta, który wprost mi powiedział, żebym tego nie brał, bo to szajs. Nie miał płacone od sprzedaży tylko godzinówkę i miał gdzieś czy sprzeda czy nie. ;)

• 1

#291045 Shadow of mordor

Napisane przez com-batant w 20 10 2014 - 08:58

Spróbuj sprawdzić spójność plików. Utrata spójności to jest częsty problem na steamie. A jeżeli nie to reinstall, albo pisz do supportu. Prędzej czy później ktoś Ci odpisze, jeżeli trafisz na dobrego gościa z drugiej strony to nawet czasami sensownych rad udzieli. Jak Ci powiedzą, że to wina Twojego sprzętu, to napisz jeszcze raz, odczyta ktoś inny, komu będzie się chciało pomóc.

Ale tak jak mówiłem, sprawdzenie spójności plików często załatwia sprawę. Ja na przykład miewałem takie sytuacje, że grałem sobie w sobotę w grę, a w niedzielę ją włączałem i nie miałem głosu. Sprawdzenie spójności plików i głos wrócił. Dość częsty przypadek zresztą, że ludziom gdzieś się ta spójność ucieka.

• 1

#290936 Nadwaga i otyłość

Napisane przez com-batant w 14 10 2014 - 09:08

No nic trzeba będzie wrócić do regularnego biegania i zrezygnować z ukochanych frytek :(

No właśnie to jest najgorsze żeby z niektórych rzeczy rezygnować, choć ja akurat przyjąłem inną strategię - nie rezygnować ale ograniczać, np.słodycze. Albo nie słodzić każdej herbaty czy kawy. No i więcej jedzenia przygotowywać w domu zamiast ciągle jeść na mieście :/ 

• 1