- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: bipiw
O mnie
Statystyki
- Grupa: Przyjaciel
- Całość postów: 1 180
- Odwiedzin: 10 644
- Tytuł: Zaawansowany użytkownik
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
95,98,xp,vista,7,8.1, ubuntu,debian
#307011 Jak usunąć blokade PIN z telefonu Xperia Z1
Napisane przez
Qauke
w 15 09 2016 - 18:35
#301984 Problem z resetującą się płytą
Napisane przez
Tarhell
w 13 12 2015 - 14:30
Okazało się że proc był walnięty .
- 1
#297664 Excel - Ewidencja Czasu Pracy
Napisane przez
fernandez
w 16 06 2015 - 22:55
odejmij większe od mniejszego i przemnóż przez 24, a na koniec to już wiadomo co - Excel trzyma dane czasowe w ułamkach dnia
- 1
#296847 Dowcipy, kawały, anegdoty, śmieszne teksty
Napisane przez
makensis
w 15 05 2015 - 17:12
Prezydent Bronisław Komorowski pojechał z wizytą do Wielkiej Brytanii. Pyta się królowej Elżbiety:
-Jak to u was jest, że wszędzie panuje taki porządek?
Królowa Elżbieta odpowiada:
-To dzięki temu, że mam bardzo inteligentnych podwładnych. Zademonstruję
Bierze za telefon i dzwoni do premiera Davida Camerona, i zadaje mu pytanie:
- David? Proszę Cię o szybką odpowiedź! Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Na to Cameron bez zastanowienia odpowiada:
- To ja królowo!
Komorowski jest pod wrażeniem:
-Będę to musiał wypróbować u nas!
Wraca do Polski, bierze za telefon i dzwoni do Tuska:
-Słuchaj Donald, odpowiedz mi na jedno pytanie. Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest ani twoim bratem, ani twoją siostrą ?
Tusk się poci, ale nie jest w stanie odpowiedzieć. Zwołuje Radę Ministrów i zadaje ministrom to samo pytanie. Konsternacja, nikt nie zna odpowiedzi. Wreszcie Rostowski wpada na genialny pomysł:
-Zadzwoń do Gowina!
Tusk bierze telefon, dzwoni do Gowina i zadaje mu pytanie:
-Kto to jest: jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą?
Gowin odpowiada: -To ja.
Tusk dzwoni do Komorowskiego i wrzeszczy do telefonu:
-Już wiem! To Jarosław Gowin!
Na to Komorowski rechocze i mówi:
-Nie zgadłeś Donek. To David Cameron
- 1
#296822 Wyłączanie się kompa - problem z dwoma wynikami temperatury
Napisane przez
kosmos25
w 14 05 2015 - 15:41
Chyba jednak procek był walnięty.
Wymieniłem na nowy, AMD Athlon 64 X2 6000+ 64 BIT (Brisbane
), pasta Arctic Silver 5, dałem nowe lepsze chłodzenie z elementami miedzianymi i komp się nie wyłącza.
Obciążony OCCT pokazuje max temp. w stresie 79 stopni Core #1 i 73 stopnie Core #0. Bez stresu coś koło 40stu, 50ciu paru stopni na obu rdzeniach.
To chyba ok wyniki jak na Athlona?
- 1
#296347 Jak uzupełnić atrament w pojemnikach do drukarek
Napisane przez
makensis
w 22 04 2015 - 15:42
tak, tak kolejny wartościowy post active jeta..
- 1
#296271 ipconfig | find "BRAMA" /i >"%TEMP%\ip
Napisane przez
iinowy
w 17 04 2015 - 10:31
Najprostsze rozwiązania są najlepsze dziękuję za podpowiedź poszło ![]()
- 1
#295550 Radeon HD 7970 GHz Edition. Nie wykrywa karty
Napisane przez
Ajdahoa
w 20 03 2015 - 15:14
- 1
#294105 SpyHunter 4 - zanim spróbujesz zainstalować przeczytaj !
Napisane przez
pawel315
w 07 02 2015 - 17:51
Ostatnimi czasy na forum zauważyłem, że bardzo dużo osób boryka się z tzw. problemem "Usunięcie SpyHunter'. Postanowiłem sprawdzić, co ten program takiego robi. Ten program jest bardzo dobrze rozreklamowany, ale działa jak tzw "fake antivirus" - opiszę poniżej co to znaczy. Dla użytkowników czytających ten temat przestroga - nie instalujcie tego śmiecia, bo będzie problem z odinstalowaniem i napewno nie usunie od wam "śmieci" z systemu. Sam jest takim "śmieciem".
1. Na pierwszy rzut oka narzędzie cudowne, bardzo ładny opis z zachętą do pobrania.
2. Instalator również przyjemny dla oka:
3. I po zainstalowaniu program zaczyna skanować mój system automatycznie ( pytanie po co ? nie wykonywałem takiej operacji ! ). Najlepsze w skanowaniu jest to, że program znajduje zagrożenia, tam gdzie ich w rzeczywistości nie ma ![]()
4. Po zakończeniu "skanowania" rzecz jasna chcemy usunąć owe zagrożenia, ale musimy się zarejestrować i kupić pełną wersje programu ?! Tak własnie działały tzw. fałszywe antyvirusy. Nie rejestrujcie się, ani nie kupujcie programu, bo on wam zagrożeń nie usunie.
5. Problem sprawia także deinstalacja programu, bez logów z FRST się nie obedzie. Po kliknięciu "Continue" otwiera przeglądarkę.
6. Na koniec powiem tylko, że zamiast instalować tego śmiecia, zainstalujcie skaner MalwareBytes Anti-malware, który pomoże wam w usunięciu różnego rodzaju złośliwego oprogramowania, a jak nie pomoże to możecie założyć temat na forum i postaramy się pomóc.
- 5
#293304 Acer Aspire One
Napisane przez
Qauke
w 14 01 2015 - 17:35
- 1
#293144 Brak sterownika w menadżerze urządzeń
Napisane przez
wokus
w 08 01 2015 - 19:54
http://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Pro/?cat=Download Tutaj należy wybrać swój system operacyjny, a następnie pobrać i zainstalować sterownik. Te urządzenie to Intel Smart Connect(występuje jako bodajże piąty od góry).
dzięki pomogło teraz pięknie to wygląda bez żółtych wykrzykników ![]()
- 1
#292845 Komputer sam się włącza i wyłącza
Napisane przez
Raaaaav44
w 27 12 2014 - 20:14
W końcu wyszło no to, że przycisk Power robił ten cały cyrk z włączaniem i wyłączaniem. Tymczasowo przepiąłem go z resetem i na razie jest ok. Natomiast została jeszcze jedna przypadłość, mniej dokuczliwa ale jednak. Otóż czasami, ale bardzo rzadko, wywala mi niebieski ekran z ciągiem liter i cyfr na ułamek sekundy, po czym komputer się uruchamia na nowo i na pulpicie pojawia się okienko "komputer odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie". Nie wiem czy zakładać nowy temat, czy w tym ktoś mi pomoże?
- 1
#292732 DVD ROM problem przy starcie PC
Napisane przez
hary
w 20 12 2014 - 14:36
Właśnie o aktualizacji pomyślałem dzisiaj rano. Po powrocie z pracy od razu zabrałem sie do dzieła. Szybko okazało się, że aktualizacja pomogła, nie wiem na jak długo ale wszystko działa jak należy. O to co przyniosła aktualizacja Biosu:
- Beta BIOS
- Fix onboard VGA compatibility
- Update CPU AGESA 3.7.0.0 for AMD 6core CPU
Chyba to co jest w pkt. 2. przyniosło pożądany efekt.
Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc.
- 1
#292475 procek amd atholn x2 4000+ bishpane sie przegrzewa
Napisane przez
dan0n
w 12 12 2014 - 19:41
a więc na początek wyjąłem procesor "D poszedłem z nim na pole i przytkałem do czegoś zimnego i po wszystkim dało mi to spokój na ten czas do teraz
Hary ten procek co ty masz to zupełnie co innego. Przepraszam za pózną odpowiedz ale zapomniałem. Zmieniałem tez pare razy ustawienia w biosie amd k8 coll( i tak nie wiem co to znaczy) i cpu warning temp. na disable. hary za ile kupiłeś phenoma?
I jeszcze jedna sprawa jest jakaś możliwość całkowitego wyłączenia czujnika na procek? bo napewno to czujnik. Dziś mi się wyłączył to się wku****** i go zdjąłem i do zamrażarki na kilka chwil
szybko podłaczyłem odpaliłem kompa a tu po 3 minutach 90 stopni
@edit: dam plusy tym co się udzielali
@edit : jest możliwość napisania do amd z problemem?
- 1
#292251 Reklamy w internecie
Napisane przez
sssj2
w 06 12 2014 - 13:54
Wygląda na to że zadziałało bo brak reklam dzięki za pomoc
- 1
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: bipiw
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·