Skocz do zawartości

bipiw

OFFLINE Ostatnio: 12 07 2017 16:32

#307011 Jak usunąć blokade PIN z telefonu Xperia Z1

Napisane przez Qauke w 15 09 2016 - 18:35

Poradziłem sobie podłączyłem tel pod PC COMPANION i wybrałem opcję "napraw" przy okazji wgrał się 5.1.1
  • 1

#301984 Problem z resetującą się płytą

Napisane przez Tarhell w 13 12 2015 - 14:30

Okazało się że proc był walnięty .

• 1

#297664 Excel - Ewidencja Czasu Pracy

Napisane przez fernandez w 16 06 2015 - 22:55

odejmij większe od mniejszego i przemnóż przez 24, a na koniec to już wiadomo co - Excel trzyma dane czasowe w ułamkach dnia

• 1

#296847 Dowcipy, kawały, anegdoty, śmieszne teksty

Napisane przez makensis w 15 05 2015 - 17:12

Prezydent Bronisław Komorowski pojechał z wizytą do Wielkiej Brytanii. Pyta się królowej Elżbiety:
-Jak to u was jest, że wszędzie panuje taki porządek?
Królowa Elżbieta odpowiada:
-To dzięki temu, że mam bardzo inteligentnych podwładnych. Zademonstruję
Bierze za telefon i dzwoni do premiera Davida Camerona, i zadaje mu pytanie:
- David? Proszę Cię o szybką odpowiedź! Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą? Na to Cameron bez zastanowienia odpowiada:
- To ja królowo!
Komorowski jest pod wrażeniem:
-Będę to musiał wypróbować u nas!
Wraca do Polski, bierze za telefon i dzwoni do Tuska:
-Słuchaj Donald, odpowiedz mi na jedno pytanie. Kto to jest? Jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest ani twoim bratem, ani twoją siostrą ?
Tusk się poci, ale nie jest w stanie odpowiedzieć. Zwołuje Radę Ministrów i zadaje ministrom to samo pytanie. Konsternacja, nikt nie zna odpowiedzi. Wreszcie Rostowski wpada na genialny pomysł:
-Zadzwoń do Gowina!
Tusk bierze telefon, dzwoni do Gowina i zadaje mu pytanie:
-Kto to jest: jest dzieckiem twojego ojca, ale nie jest, ani twoim bratem, ani twoją siostrą?
Gowin odpowiada: -To ja.
Tusk dzwoni do Komorowskiego i wrzeszczy do telefonu:
-Już wiem! To Jarosław Gowin!
Na to Komorowski rechocze i mówi:
-Nie zgadłeś Donek. To David Cameron

• 1

#296822 Wyłączanie się kompa - problem z dwoma wynikami temperatury

Napisane przez kosmos25 w 14 05 2015 - 15:41

Chyba jednak procek był walnięty.

Wymieniłem na nowy, AMD Athlon 64 X2 6000+ 64 BIT (Brisbane :E ), pasta Arctic Silver 5, dałem nowe lepsze chłodzenie z elementami miedzianymi i komp się nie wyłącza.

Obciążony OCCT pokazuje max temp. w stresie 79 stopni Core #1 i 73 stopnie Core #0. Bez stresu coś koło 40stu, 50ciu paru stopni na obu rdzeniach.

OCCT.jpg

To chyba ok wyniki jak na Athlona?

• 1

#296347 Jak uzupełnić atrament w pojemnikach do drukarek

Napisane przez makensis w 22 04 2015 - 15:42

tak, tak kolejny wartościowy post active jeta..

• 1

#296271 ipconfig | find "BRAMA" /i >"%TEMP%\ip

Napisane przez iinowy w 17 04 2015 - 10:31

Najprostsze rozwiązania są najlepsze dziękuję za podpowiedź poszło :)

• 1

#295550 Radeon HD 7970 GHz Edition. Nie wykrywa karty

Napisane przez Ajdahoa w 20 03 2015 - 15:14

Naprawione. Karta trzymała się na 1 śrubce i się obluzowała . Karta gigabyte. Problem teraz jest z kartą dziwiękową zintegrowaną i zastanawiam się nad kupnem jakiejś usb, warto ? Czy lepiej pod PCI byle jaką za 30 zł byle dzwięk był .
  • 1

#294105 SpyHunter 4 - zanim spróbujesz zainstalować przeczytaj !

Napisane przez pawel315 w 07 02 2015 - 17:51

Ostatnimi czasy na forum zauważyłem, że bardzo dużo osób boryka się z tzw. problemem "Usunięcie SpyHunter'. Postanowiłem sprawdzić, co ten program takiego robi. Ten program jest bardzo dobrze rozreklamowany, ale działa jak tzw "fake antivirus" - opiszę poniżej co to znaczy. Dla użytkowników czytających ten temat przestroga - nie instalujcie tego śmiecia, bo będzie problem z odinstalowaniem i napewno nie usunie od wam "śmieci" z systemu. Sam jest takim "śmieciem".

1. Na pierwszy rzut oka narzędzie cudowne, bardzo ładny opis z zachętą do pobrania.

pre_1423316724__ss.png

2. Instalator również przyjemny dla oka:

pre_1423316844__ss1.png

3. I po zainstalowaniu program zaczyna skanować mój system automatycznie ( pytanie po co ? nie wykonywałem takiej operacji ! ). Najlepsze w skanowaniu jest to, że program znajduje zagrożenia, tam gdzie ich w rzeczywistości nie ma :D

pre_1423317165__zasc.png

4. Po zakończeniu "skanowania" rzecz jasna chcemy usunąć owe zagrożenia, ale musimy się zarejestrować i kupić pełną wersje programu ?! Tak własnie działały tzw. fałszywe antyvirusy. Nie rejestrujcie się, ani nie kupujcie programu, bo on wam zagrożeń nie usunie.

pre_1423317506__zaqwe.png

5. Problem sprawia także deinstalacja programu, bez logów z FRST się nie obedzie. Po kliknięciu "Continue" otwiera przeglądarkę.

pre_1423317926__z.png

6. Na koniec powiem tylko, że zamiast instalować tego śmiecia, zainstalujcie skaner MalwareBytes Anti-malware, który pomoże wam w usunięciu różnego rodzaju złośliwego oprogramowania, a jak nie pomoże to możecie założyć temat na forum i postaramy się pomóc.  

• 5

#293304 Acer Aspire One

Napisane przez Qauke w 14 01 2015 - 17:35

Na allegro szukałeś?
  • 1

#293144 Brak sterownika w menadżerze urządzeń 

Napisane przez wokus w 08 01 2015 - 19:54

http://www.asrock.com/mb/Intel/P67%20Pro/?cat=Download Tutaj należy wybrać swój system operacyjny, a następnie pobrać i zainstalować sterownik. Te urządzenie to Intel Smart Connect(występuje jako bodajże piąty od góry).

dzięki pomogło teraz pięknie to wygląda bez żółtych wykrzykników  :yes:

• 1

#292845 Komputer sam się włącza i wyłącza

Napisane przez Raaaaav44 w 27 12 2014 - 20:14

W końcu wyszło no to, że przycisk Power robił ten cały cyrk z włączaniem i wyłączaniem. Tymczasowo przepiąłem go z resetem i na razie jest ok. Natomiast została jeszcze jedna przypadłość, mniej dokuczliwa ale jednak. Otóż czasami, ale bardzo rzadko, wywala mi niebieski ekran z ciągiem liter i cyfr na ułamek sekundy, po czym komputer się uruchamia na nowo i na pulpicie pojawia się okienko "komputer odzyskał sprawność działania po poważnym błędzie". Nie wiem czy zakładać nowy temat, czy w tym ktoś mi pomoże? 

• 1

#292732 DVD ROM problem przy starcie PC

Napisane przez hary w 20 12 2014 - 14:36

Właśnie o aktualizacji pomyślałem dzisiaj rano. Po powrocie z pracy od razu zabrałem sie do dzieła. Szybko okazało się, że aktualizacja pomogła, nie wiem na jak długo ale wszystko działa jak należy. O to co przyniosła aktualizacja Biosu:

1. Beta BIOS
  2. Fix onboard VGA compatibility
  3. Update CPU AGESA 3.7.0.0 for AMD 6core CPU

Chyba to co jest w pkt. 2. przyniosło pożądany efekt. 

Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za pomoc. 

• 1

#292475 procek amd atholn x2 4000+ bishpane sie przegrzewa

Napisane przez dan0n w 12 12 2014 - 19:41

a więc na początek wyjąłem procesor "D poszedłem z nim na pole i przytkałem do czegoś zimnego i po wszystkim dało mi to spokój na ten czas do teraz :D Hary ten procek co ty masz to zupełnie co innego. Przepraszam za pózną odpowiedz ale zapomniałem. Zmieniałem tez pare razy ustawienia w biosie amd k8 coll( i tak nie wiem co to znaczy) i cpu warning temp. na disable. hary za ile kupiłeś phenoma?

I jeszcze jedna sprawa jest jakaś możliwość całkowitego wyłączenia czujnika na procek? bo napewno to czujnik. Dziś mi się wyłączył to się wku****** i go zdjąłem i do zamrażarki na kilka chwil :) szybko podłaczyłem odpaliłem kompa a tu po 3 minutach 90 stopni 

@edit: dam plusy tym co się udzielali

@edit : jest możliwość napisania do amd z problemem?

• 1

#292251 Reklamy w internecie

Napisane przez sssj2 w 06 12 2014 - 13:54

Wygląda na to że zadziałało bo brak reklam dzięki za pomoc

• 1