Ostatnio zauważyłem, że komputer zawiesza mi się w kompletnie losowych momentach i pomaga tylko reset. Jest to dość irytujące, nie przypominam sobie, żebym instalował coś podejrzanego przed wystąpieniem problemu. Dysk jest sprawny. Jakieś pomysły?
Napisano 24 10 2013 - 21:08
Ostatnio zauważyłem, że komputer zawiesza mi się w kompletnie losowych momentach i pomaga tylko reset. Jest to dość irytujące, nie przypominam sobie, żebym instalował coś podejrzanego przed wystąpieniem problemu. Dysk jest sprawny. Jakieś pomysły?
Napisano 24 10 2013 - 21:11
A jak wygląda to zacięcie? Ekran nagle się zwiesza i pomaga tylko reset, czy komputer się wyłącza?
Jak temperatury? Sprawdź pamięci programem memtest86. Podkręcałeś coś? Jaki system?
Napisano 24 10 2013 - 21:13
Ekran zawiesza się, dźwięk zaczyna się powtarzać, pomaga tylko reset, komputer się nie wyłącza. Temperatury ok, nic nie podkręcałem, Windows 8
Napisano 24 10 2013 - 23:05
Marna porada,ale zawsze możesz w Windows 8 - odświeżyć system do stanu "fabrycznego".
Aby wykluczyć problem po stronie aplikacji dodatkowych proponuję jednak: tryb czysty Windows - w ten sposób uruchomisz Windows bez aplikacji zewnętrznych działających w tle i czasem powodujących krytyczne sytuacje jw.
Napisano 25 10 2013 - 11:04
Przypuszczam, że masz jakiegoś GeForce'a.
Problem jest znany i nawet podobno do rozwiązania
, chociaż nie jedna osoba przy tym osiwiała.
Jak znajdę jakiś przydatny link to podeślę.
Już mam:
Użytkownik HubertS edytował ten post 25 10 2013 - 11:07
Napisano 25 10 2013 - 17:07
tak mam geforca, ale nie rozumiem za bardzo co mam z tym zrobić.
Napisano 26 10 2013 - 13:39
Na dobry początek możesz kliknąć w link i sprawdzić, czy podane tam rozwiązania pomagają w Twoim przypadku.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych