W PC mam możliwość łączenia się z internetem przez WiFi, ale wolę przez kabel. Komputer jest też tak podłączony. Ostatnio miałam problemy z siecią, i próbowałam połączyć się z WiFi. Od tego czasu zanim połącze się przez kabel, muszę rozłączyć WiFi, bo zaczęło się uruchamiać automatycznie. Nie pomogło nawet wykręcenie tej "antenki" łapiącej połączenia - komp dalej się łączy (jakim cudem?). Czy jest opcja zapominania sieci albo stałego wyłączenia WiFi?
Wyłączanie WiFi na komputerze PC
Rozpoczęty przez
Gosia_S
, 12 07 2013 08:23
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 12 07 2013 - 08:23
Napisano 12 07 2013 - 14:19
Przecież to systemowo jest realizowane, nie musisz nic przełączać. Instrukcję serwuje Microsoft jak zmienić kolejność łączenia z siecią:
- Kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Uruchom, wpisz polecenie ncpa.cpl, a następnie kliknij przycisk OK.
Dostępne połączenia można zobaczyć w sekcji Sieć LAN lub szybki Internet w oknie Połączenia sieciowe. - W menu Zaawansowane (pokaże się po kliknięciu lewego ALT w oknie) kliknij polecenie Ustawienia zaawansowane, a następnie kliknij kartę Karty i powiązania.
- W obszarze Połączenia wybierz połączenie, które chcesz przenieść wyżej na liście. W celu przeniesienia połączenia użyj przycisków strzałek.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych