Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wojsko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 09 07 2008 - 19:32

Siemanko!
W poniedziałek przyszedł do mnie list z WKu.Nie odbierałem go i aktualnie mam aviso,a sam list leży na poczcie.Jako,że wątpię by było w nim przeniesienie do rezerwy,pewnie Wojsko Polskie upomian sie po moją skromną osobę...Co zrobic?Gdyz zimą rzuciłem studia i właściwie nigdzie sie nie uczę-bo w lutym zapisałem sie do Cosinusa,a;e tam nai nie byłem na zajeciach..jakei spomysły?Mam kat.A z góry moiwie...

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 09 07 2008 - 19:36

Udawaj geja. ;)

A tak serio - zapisz się szybko do jakiejś policealnej wieczorówki, pochodzisz do końca roku i masz spokój. Poza tym np. w Opolu możesz zapisać się na kurs technika BHP, trwa 1,5 roku, co 2 tygodnie są zjazdy, wypisują zaświadczenia do WKU.

• 0

#3 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 09 07 2008 - 19:41

Chodzi głównie o to,że nie chce iśc do wojska, bo jesienią i tak zamierzałem isc na studia,a poza tym mam taką sytuacje,że po pobycie zagranicą przez te pól roku chciałem sie uniezależnic i wojsko mogłoby mi naparwde pokrzyzowac te plany.Dzięki za odpwoeidz Plus-1,ale to nei takie proste..zapisac sie do policealnej czy czegos w tym stylu moeg i teraz,ale chodzi o to,że oni mi wsytawia papier,że jestem przyjety do szkoły,a nie ze pobieram nauke i nie wiem czy trepy we wku to uznaja...Moj sasiad plk w stanie spoczynku mówił,ze muszą,ale...wiele czytałem opinii na forach,że wcale nie.poza tym moj sasiad był zawodowym zolnierzem w jednostce,a nie pracował we WKu stac moze sie myli..
  • 0

#4 Celdur

Celdur

Republic of Gamers

• 6 100 postów

Napisano 10 07 2008 - 17:38

Ojojo no peszek..Wrzesień to ostatni miesiąc poborów..*winkle*
Najgorsze to to, że Oni tam mają Pentium II więc nijak pograć nie? ;)
A z takimi pytaniami to następnym razem na forum wojska polskiego uderzaj.
  • 0

#5 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 12 07 2008 - 23:23

Ojojo no peszek..Wrzesień to ostatni miesiąc poborów..*winkle*
Najgorsze to to, że Oni tam mają Pentium II więc nijak pograć nie? :blink:
A z takimi pytaniami to następnym razem na forum wojska polskiego uderzaj.

Wyczuwam nutkę sarkazmu,ale wybaczę Ci, gdyż właśnie dzis udalo mi sie "załatwic"papier ze szkoły.Pzdr!
  • 0

#6 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:04

12 m-cy i z czapki . Po co kombinowac i cudowac ze szkolami
  • 0

#7 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:06

Teraz 8lub 9
  • 0

#8 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:13

hmmm, jeszce lepiej.- co to jest 9-mcy. Najlepiej isc tam gdzie dokladnie sie chce na ochotnika a nie gdzie z przekory wysla. Moi kolesie tak kombiowali i majac 26 na karku byli tyrani przz pacanow 20latek z jena belka o zapapranych papierach nie wspomne.
  • 0

#9 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:16

hmmm, jeszce lepiej.- co to jest 9-mcy. Najlepiej isc tam gdzie dokladnie sie chce na ochotnika a nie gdzie z przekory wysla. Moi kolesie tak kombiowali i majac 26 na karku byli tyrani przz pacanow 20latek z jena belka o zapapranych papierach nie wspomne.

Zapaprane papiery?Dlaczego?Uczyłem się,prawo mi zezwala na to..OK pójście do woja w wieku 26 to ch**a,ale jakie zapaprane papiery?Chyba,że zrobili cos o czym nie wspomniałeś :blink:
  • 0

#10 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:20

hmm, czlowiek ze strachu przed mon'em robi rozne dziwne rzeczy. Sam zapewne juz o niektorych wiesz jak i co robic aby tam nie trafic. Powodzenia, i glowa do gory tylko do 28 lat biora :blink:
  • 0

#11 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 13 07 2008 - 00:21

hmm, czlowiek ze strachu przed mon'em robi rozne dziwne rzeczy. Sam zapewne juz o niektorych wiesz jak i co robic aby tam nie trafic. Powodzenia, i glowa do gory tylko do 28 lat biora :P

Biorą do 50tki,podziękujmy PiSowi za to :blink: .Let's pray :P

• 0

#12 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 13 07 2008 - 05:54

hmm, czlowiek ze strachu przed mon'em robi rozne dziwne rzeczy. Sam zapewne juz o niektorych wiesz jak i co robic aby tam nie trafic. Powodzenia, i glowa do gory tylko do 28 lat biora :blink:

biorą do 50 roku żcyia bo w wosku nie ma żołnierzy myślę, że od 2009 wojsko będzie w płeni zawodowe bo muszę iść do szkoły jeszcze ehh...

• 0

#13 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 13 07 2008 - 10:54

Żeby przez ten czas nie zacofać się z całym światem, taki pogląd wyznaję. :blink:
  • 0

#14 yasiu18

yasiu18

Początkujący

• 120 postów

Napisano 13 07 2008 - 12:39

dobry i łatwy sposób? Wymeldować się tymczasowo! Trwa to pięć minut, niczym nie ryzykujesz (adres zameldowania masz dalej ten sam), a nawet listu nie dostaniesz!
  • 0

#15 sw29l

sw29l

Charlie Don't Surf !

• 1 958 postów

Napisano 13 07 2008 - 15:45

Plus-1 - sluzba dla Ojczyzny to dla ciebie cos tak strasznego i nie warte twojego poswiecenia i tobie podobnym? W czym bylbys zacofany po roku? - wpisaniu na klawiaturze czy z nowinkami IT?? tylko ne pisz ze we wszystkim - nie byles nie masz pojecia o czym mowisz.
  • 0

#16 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 13 07 2008 - 15:52

Plus-1 - sluzba dla Ojczyzny to dla ciebie cos tak strasznego i nie warte twojego poswiecenia i tobie podobnym? W czym bylbys zacofany po roku? - wpisaniu na klawiaturze czy z nowinkami IT?? tylko ne pisz ze we wszystkim - nie byles nie masz pojecia o czym mowisz.

Mogę mowic tylko za siebie,a nie za Plusa,ale jak i tak bym szedł teraz na jesień na studia-nawet jakby wojo juz było zawodowe-musze w koncu miec zawod :blink: .A wojsko?Hmm jak chcesz to idź,tzn Ty juz tam byłeś,ale pisanie o obronie ojczyzny,zwłaszcza w kontekście tego gdzie Wojsko Polskie teraz jest i w czyich interesach walczy to przesada.
  • 0

#17 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 13 07 2008 - 15:54

Wojsko to wg mnie strata czasu, nie widzę sensu w spędzeniu tam czasu jeżeli do niczego mi się to nie przyda. Nie zamierzam przecież być policjantem ani żadnym innym przedstawicielem tego typu profesji. Poza tym nie wiem jak jest teraz w wojsku, ale kumpel po wyjściu zmienił się na gorsze (jakby cofnął się wiekiem).

Poza tym rozmawiamy o czymś innym, więc wróćmy do tematu.

Na koniec:

sluzba dla Ojczyzny

A chodzisz na wybory?

I jeszcze:

zwłaszcza w kontekście tego gdzie Wojsko Polskie teraz jest i w czyich interesach walczy to przesada.

Pod tym zdaniem się podpisuję.
  • 0

#18 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 13 07 2008 - 15:57

biorą do 50 roku żcyia bo w wosku nie ma żołnierzy myślę, że od 2009 wojsko będzie w płeni zawodowe bo muszę iść do szkoły jeszcze ehh...

W 2009 w pełni zawodowe nie będzie.Jednak i tak nie pójdziesz, bo pobór bedzie wstrzymany,a w wojsku będą jeszcze ostatni poborowi z tego roku.Zatem ważne byśmy nie dali się złapac do końca roku,jedni mówią do listopada,a inni nawet,że ostatni bilet będzie poborowy odbierał we wrześniu.Mam nadzieję,ze nam sie uda,bo jak nie to wszelkie moje plany osobisto-zawodowe oddala się o jakis rok.Pzdr!
  • 0

#19 Arjen

Arjen

Nowy

• 0 postów

Napisano 15 07 2008 - 14:19

Zostałem odroczny do 2010roku;))
  • 0

#20 konrad18

konrad18

Zaawansowany użytkownik

• 548 postów

Napisano 15 07 2008 - 14:22

Zostałem odroczny do 2010roku;))

kur ale ci dobrze :/ niby wojsko ma być od 1 stycznia zawodowe ostani w tv mówili,żew tym roku jest ostatni pobór

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych