Widziałeś kiedyś ducha?
Napisano 27 07 2010 - 12:19

Napisano 27 07 2010 - 12:34
A może był świadkiem cudu?
Długopis znów zaczął pisać na sprawdzianie

Gość_unitrax_*
Napisano 27 07 2010 - 12:48
Za czasów gimnazjum szedłem raz sobie , to była 2 lub 3 klasa , koniec wakacji ,
z grupka przyjaciół , koło zalewu , wyobraźcie to sobie tak , macie zalew z zastałą wodą , który jest z lewej strony , po prawej domostwo ludzi którzy za dużo piją , a przed wami lasek w którym średnio kilka razy na rok ktoś się wiesza , i tak idziecie idziecie po tym asfalcie (zapomniałem dodać iż nieopodal jest opactwo cystersów ) , i nagle droge przecina wam postać ubrana w kremową (żółtawą po męsku) szatę lnianą i ona poprostu przechodzi przed wami, przecina wam drogę , nie widać jej twarzy ani nic , widać że kroczy , samego momentu jej zniknięcia nie widziałem lecz wyglądąło to jakby znikła w murze domu przenikając przez stalową siatkę ,
potem czyścili zalew i znaleźli , topielca
inne sprawy są związane z tym że miałem wiele razy paraliż senny raz widziałem tuż koło siebie postać obleczoną w czarną szatę , z głową czegoś przypominającego kozła , innym razem jakąś twarz tuż nad wejściem do pokoju

Napisano 27 07 2010 - 12:53
z głową czegoś przypominającego kozła , innym razem jakąś twarz tuż nad wejściem do pokoju
taki sen na jawie
Stanowczo za dużo kontaktu z 4chanem i karachanem

Napisano 27 07 2010 - 12:54
Byłem też o trzeciej w nocy w innym lesie, gdzie niby wędruje sobie duch hrabiego który się zastrzelił dawno temu. Poszedłem ze znajomym aż do jego pomnika, też niczego nie zobaczyłem...
Gość_unitrax_*
Napisano 27 07 2010 - 14:36
Choć może po prostu nie masz nigdzie miejsc otoczonych aurą

Makszu nie widzę związku pomiędzy tymi stronami a zjawiskami nadprzyrodzonymi w mojej okolicy . nie masz po prostu racji.
Napisano 27 07 2010 - 15:59
rzecz w tym że ta postać nie dawała jej przejść (również widziałem skrawek tej postaci
i czegoś takiego nigdy w życiu nie ujrzałem, myślałem tylko czy zabije mi babcię czy nie...), postać znikła, z relacji babci wychodziło że to jej zmarły mąż (mój dziadek), a babcia jest mocno wierząca.. Jest jeszcze jedno połączenie, w Boże Narodzenie, kiedy modliła się
za dziadka (kilka dni po tym zdarzeniu), aby już jej nie odwiedzał [byłem przy tej modlitwie], włączyło się radio i przestawiło się na jakieś polskie radio (muzyka przyjemna, jakiś pop). Osobiście wierzę w duchy i Boga, widziałem już wystarczająco dużo zjawisk tego typu,
ale odnośnie duchów wolę żeby mnie nie odwiedzały, a odnośnie Boga wg. Pisma Świętego "Prowadzę własną wiarę w Boga", np. dlatego że nie chodzę do Kościoła,
a taka jest prawda że w Kościele jest łamane przynajmniej 5 przykazań.
Co do radia, sęk w tym że było całkiem wyłączone i przestawione zupełnie na inną stację.
Użytkownik anduvir edytował ten post 27 07 2010 - 16:02
Napisano 27 07 2010 - 16:18
Dobra, to powiedzcie mi - dlaczego mam w nie wierzyć jeżeli chcę je widzieć? I skąd one wiedzą że w nie nie wierzę? Sorry, ale to nielogiczne, jeżeli duch się ukazuje w jakimś miejscu to powinien ukazać się każdemu. Nieprawdaż?
A teraz nie poczujcie się urażeni, ale z tego co zaobserwowałem, to tak ogólnie duchy zazwyczaj widzieli ludzie "prości".

Gość_unitrax_*
Napisano 27 07 2010 - 17:02
Radio bylo nastawione na czas.
Dobra, to powiedzcie mi - dlaczego mam w nie wierzyć jeżeli chcę je widzieć? I skąd one wiedzą że w nie nie wierzę? Sorry, ale to nielogiczne, jeżeli duch się ukazuje w jakimś miejscu to powinien ukazać się każdemu. Nieprawdaż?
A teraz nie poczujcie się urażeni, ale z tego co zaobserwowałem, to tak ogólnie duchy zazwyczaj widzieli ludzie "prości".
Jak ktoś pcha naukę w dziedziny których tą nauką nie wyjaśni to powstają takie właśnie tematy
słuchaj w ameryce jest ziomek co tam daje nie pamietam 100K lub milion dolcy za udowodnienie czegoś paranormalnego , więc tu na forum raczej nikt by się nie fatygował aby tobie to udowadniać specjalnie

LOL no i ty zaakceptuj fakt że nigdy tychże duchów nie zauważysz ; Ja odkąd właściwie przestałem chodzić do kościola , odkąd zacząłem pracować nad samym sobą(psychika) nigdy już tego nie widziałem

Postacie które dane mi bylo widzieć w większości były wynikiem paraliżu sennego . mnich czy coś tam ( nie mogę potwierdzić co to było jak mówiłem byłem z grupą osób i widziałem to przez sekundy )
ty natomiast plusie zdaje mi się że zalożyles temat aby zdyskredytować tych którzy czegoś doświadczyli i coś widzieli
right ?
miałem też w swoim życiu okres w którym potrafiłem przewidywać najbliższą przyszłość - oczywiście mogły to być pierdoły i głupoty lecz były , około 30 osób zostało ofiarą tych moich dziwactw . Prosta symulacja - pytam ojca czy miał kiedyś wypadek samochodowy , nie mija miesiąc i ma , pytam siostrę czy coś sobie złamała , po 2 tygodniach ręka , pytam matkę czy była kiedyś w szpitalu - po pewnym czasie ma skierowanie
warunki :
- w momencie zadawania pytania nie myślałem o tym
- więc było to takie jakby samoistne

- często dopiero po fakcie znajdowałem powiązania
Napisano 27 07 2010 - 19:19
Nie. Ja chcę wiedzieć jak taki stan uzyskać i gdzie się wybrać żeby to zobaczyć. Koniecznie.ty natomiast plusie zdaje mi się że zalożyles temat aby zdyskredytować tych którzy czegoś doświadczyli i coś widzieli
right ?
Przeczytałem to co naukowe pisma pisały o duchach. Wszystko to co ludzie widywali miało jedną wspólną cechę: falę akustyczną 19 Hz (jutro postaram się o konkretniejsze cytaty). W każdym "nawiedzonym" miejscu detektory chwytały taką właśnie częstotliwość.
Ludzie zamknięci w wytłumionej klatce Faradaya poddani takiemu dźwiękowi miewali wizje, słyszeli różne głosy.
Gość_unitrax_*
Napisano 27 07 2010 - 19:29
i to czy idę sam czy z kimś , cecha wspólna że jak coś zobaczę i pokazuję komuś w tamtym miejscu to on to także potem widzi, siła autosugestii
.
Zresztą to ... kiedyś miałem zamiar , i to poważny zamiar zażyć jakieś psychodeliki i się tam udać punkt 23:50 aby zdążyć na 12 jednakowoż potem stwierdziłem że to poroniony pomysł

Ciekawa ta twoja teoria z 19 Hertzami , muszę o tym więcej poczytać
Napisano 27 07 2010 - 19:35

http://www.focus.pl/nauka/zobacz/publikacje/duch-z-maszyny/nc/1/
Napisano 27 07 2010 - 19:37

Napisano 27 07 2010 - 20:01
No dobra, mówicie ze jestem sceptykiem (bo tak jest), ale co to ma do rzeczy?
Napisano 27 07 2010 - 20:06
Wracając do tematu to ma do rzeczy, bo zakładasz temat chcąc sie poprzekomarzać

Użytkownik anduvir edytował ten post 27 07 2010 - 20:16
Gość_unitrax_*
Napisano 27 07 2010 - 20:11
Uni wcześnie się dowiedziałeś, że Plus to totalny sceptyk i w ogóle nie wierzy w tego typu rzeczy. Co do samego Focusa to całkiem fajny magazyn szczególniej ostatni Focus Ekstra
Nawet anduwirku nie wiesz jak bardzo się mylisz.
Otóż uciąłem sobie wcześniej z plusem pogawędkę na wiele tematów .
I moje posty były pisane już PO tym czasie . Czyli pisząc je niejako wiedziałem iż plus to generalnie sceptyk
Ja lubie takie różne paranormalne bajki , w zamierzchłych czasach oglądałem czynniki PSI itp tak że wiecie teraz to się daje we znaki
Napisano 28 07 2010 - 18:54
Trzeba by przygotować dłuższą sesję w nocy.

Gość_unitrax_*
Napisano 28 07 2010 - 19:16

polecam eksperymenty jak jesteś zmęczony między 2 a 4
zapomniałbym - przy 19HZ jak chcesz efekty MUSISZ gigantyczny subwoofer
creative nieźle zamiatają powietrzem w tym paśmie
Napisano 28 07 2010 - 19:52

Napisano 28 07 2010 - 21:08

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych