Witam. Kupiłem sobie ostatnio zasilacz w pewnym sklepie internetowym i żeby mi nie zaśmiecali mi poczty podałem spamowy adres e-mail. Wysłali do mnie parę wiadomości związanych z realizacją zamówienia i jedna z nich była o tym że już skompletowali i jak wyślą to znów napiszą. Ale na drugi dzień dostałem tą samą wiadomość na inny e-mail... Miał ten sam początek tylko że na innej poczcie założony. Trochę się zdenerwowałem bo na niektórych stronach wysyłają wiadomości z pełnymi danymi osobowymi i adresem, ale tym razem było tylko imię więc to olałem. Nie drążył bym tematu dalej gdyby nie to co się dzisiaj stało.
A więc jakiś tydzień temu dowiedziałem się o grze Planetside 2 i chciałem ją wypróbować więc ściągnąłem ją ze steam i wszedłem na stronę do rejestracji. Po wpisaniu mojego nicku okazało się że jest zajęty, ale z ciekawości spróbowałem się zalogować na niego i się okazało że jakimś cudem mam już konto, ale muszę zresetować hasło, Wiadomość z linkiem do resetowania hasła przecież wysyła się na email, a ja przecież nie zakładałem konta więc pomyślałem, że steam sam tworzy konta. Jak dostałem e-mail okazało się że stało się to samo co ze sklepem internetowym tylko, że w drugą stronę. Na steam i sony mam konta ze zwykłym adresem e-mail a link do zresetowania konta przyszedł na spamowy e-mail na innej poczcie...
Wie ktoś czemu tak się dzieje?