Witam prosze o pomoc i porade,mam zamiar zakupic Acer M3-581PTG i3-3227U/6GB/Win8 GF730M Dotyk,potrzebny mi jest do komunikacji,serfowaniu po necie,nie gram ,czasem obrabiam zdjecia w photoshopie,slyszalem ze sa to dobre laptopy ale maja delikane plyty glowne i sa trudne do naprawy takie jednorazowki,czy ktos moze cos wie na ten temat z gory dziekuje i pozdrawiam Benek

Warto kupować Acer M3-581PTG i3-3227U? Opinie
Napisano 27 04 2015 - 20:39
Napisano 27 04 2015 - 23:28
Osobiście to nie przemawia do mnie 'cienkość produktu' jak to Asus ujął w jakiejś ankiecie na swojej stronie. Masz tutaj zintegrowaną baterię(chyba, że kryje się pod obudową), także nawet w razie konieczności odłączenia zasilania pojawia się problem. Jakość dźwięku przy tej 'cienkości' właśnie tak wypada jak brzmi te słowo. Nie wiem jak to będzie dokładnie rozwiązane w tym acerze, ale Asus jakiego mam(niestety) jest zrobiony nieergonomicznie. Chcąc wyjąć kartę z czytnika muszę podnosić komputer. Podobnie, gdy podpieło się przewód ethernet(płetwa trzymająca wtyczkę w gnieździe, jest od spodu-od strony biurka/stołu).
A tutaj wygląda, że wszystkie porty USB ma z tyłu(niezbyt to wygodne). Innych minusów na pierwszy rzut oka nie widzę.
Co do jednorazowości to wszystko zależy w jakich warunkach sprzęt pracuje, czy tylko się na nim pracuje i czy przy okazji troche się o niego dba.
Użytkownik bipiw edytował ten post 27 04 2015 - 23:31
Napisano 29 04 2015 - 08:40
Rozumiem, że szukasz tutaj czegoś w mniejszym budżecie. Polecam zastanowić się raczej nad tym modelem:
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/12615852
Lenovo jest obecnie w bardzo dobrej cenie 1480 zł . Oferuje:
dedykowaną grafikę
procesor i3
windows 8 w komplecie
I dobre wykonanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych