- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: Tomasz Gudowski
O mnie

24-letni producent z Polski, Tomasz Gudowski. Urodzony 29 grudnia 1984 w Jeleniej Górze.
Swoją przygodę z muzyką zaczął w roku 1998, jeszcze na starego typu trackerach pracujących na komputerach typu Amiga, Pentium 486. W roku 2001 postanowił odsunąć na jakiś czas muzykę na rzecz nauki oraz trenowania techniki DJ. W połowie roku 2005 powrócił do grona producentów, zabierając się za to „na poważnie”. Po krótkim okresie pierwszą produkcję za namową przyjaciół wydał w wytwórni „Praesul Records” należącej do Stian'a Klo, w Norwegii. Pierwszy wydany singiel to „Check Out” z remixem wykonanym przez młodego norwega Terje Bakke, jako Terjelectro, data premiery to 29 grudnia 2006. W międzyczasie zaczął zabawę z progresywnymi dźwiękami natchniony przez producentów i dj takich jak Moshic, Viscid, Marika, Sonorone oraz Stardesign.
Po pierwszym odniesionym sukcesie, kontynuował pracę nad progresywnym materiałem, równocześnie próbując swoich sił w mieszance electro oraz deep house. Pierwszą wydaną produkcją po „Check Out”, był singiel „Carrot Fields” z remixami takich producentów jak Retrobyte, Stardesign, Sonorone, Deeburn, oraz Ture Sventon, który został wydany w głównej wytwórni Tomka, „Pure Substance Records”, z Malezji. Singiel został wydany 29 czerwca 2007 roku.
Trzecia EP’ka została wydana jako darmowy stuff, w wytwórni należącej do Tomka oraz jego przyjaciół, Phatt Sounds. Obracający się wokół ciemnego klimatu elektro oraz drum’n’bass singiel, znalazł sobie grono słuchaczy, mimo ciężkiego i często zbyt industrialnego brzmienia. Wraz z tym singlem 14 lipca 2006 roku ukazał się inny, w wytwórni „Audioholics Anonymous Recordings”, gdzie Gudowski wraz z Deeburnem stworzyli projekt „Disco Mob”. Wydali oni EP pod nazwą „Dirty Dishes”, z remixami takich osób jak Sonorone, czy też Patrik Bjorkman. Singiel można było usłyszeć chociażby w audycji Markusa Schulza w której gościli Sonic Division.
Kolejnym wydawnictwem był singiel Late Night Trip wydany w Malezji z remixami takich producentów jak Marcooz, Xplore, Arek Bal, czy też młoda minimalistka Maya Ismo. Recenzje EP można było też przeczytać w drugim numerze Polskiej edycji DJ Magazine, gdzie została oceniona na 4/5. Jak dotąd jest to chyba najlepszy release z pod ręki Tomka.
1 kwietnia 2008 Tomek wydał swój album, który znalazł wsparcie u Kintara, Moshica, Hassana Rassmy, oraz wielu dj światowej i lokalnej sceny muzyki progressive. Są to niemal 4 lata pracy Gudowskiego przy tribalowo-progresywnych brzmieniach. Najlepszym jest to, iż album można za darmo ściągnąć z Tomka strony: www.gudowski.pl
Rok 2008 w studiu Gudowskiego, to rok pod znakiem progressive oraz deep house, które to objął sobie za style główne którymi ma zamiar się zajmować, przynajmniej narazie. Wydał już 2 EP i na taśmie stoją kolejne, jedna robiona przy współpracy z jego przyjacielem Marcoozem. Wszystkie jego wydawnictwa oraz niektóre sety, można odsłuchać na jego oficjalnej stronie.
To nie wszystko. ![]()
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 1
- Odwiedzin: 1 116
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
-
O mnie
-
GG