Mam L40-18W po zainstalowania nowych sterowników (było to ok sierpnia 2008) ze stronki intela (do 965 express chipset family; grafika X3100) i raz na tydzień komp się wiesza i wyskakuje komunikat: Sterownik ekranu igxprd32 przestał normalnie pracować. Zapisz pracę i dokonaj ponownego uruchomienia systemu....
a przy tym komp przechodzi do grafiki VGA z najmniejszą ilością kolorów.
Co zrobić z tym fantem ?
i jeszcze co ciekawe najnowszy ster (dzisiaj testowałem) powoduje blokadę możliwości rozjaśnienia obrazu (najnowszy ster styczeń 2009 ale ten z listopada dawał identyczny efekt)
Sterownik ekranu igxprd32 przestał normalnie pracować Windows XP
Rozpoczęty przez
johnpol
, 02 03 2009 21:30
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 03 2009 - 21:30
Napisano 03 03 2009 - 09:04
Do rozjaśnienia pewnie służy kombinacja Fn + coś tam? Wgraj najnowsze stery od klawiatury też, warto też uaktualnić system (service pack itp.). A jak nie pomoże to powrót do przeszłości, czyli wgraj te które działały. Jest taka fajna maksyma dla adminów "Nie zmieniaj tego co działa"
.
Napisano 08 03 2009 - 09:50
Ja bym ci proponował zainstalować sterowniki takie jaki były dodane do tego laptopa - możliwe, że te ze strony producenta nie są do końca kompatybilne z twoim laptopem. Przed instalacją kolejnych sterowników te odinstaluj i ponownie uruchom komputer.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych