Skocz do zawartości

Zdjęcie

Samochody Marki KIA

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gość_Vojt007_*

Gość_Vojt007_*

Napisano 11 07 2008 - 20:58

Jacaks - Może i prawie nówka - rzeczywiście. Ale zobacz na jego moc... 80 km na takie auto?! Jestem ciekaw czy ruszy z miejsca...
Jeśli nie potrzeba tak dużego auta (w porównaniu do Ceed'a), to lepiej wziąć ten właśnie samochód, a lepiej go doposażyć i wybrać mocniejszy silnik. :P

• 0

#22 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 11 07 2008 - 22:17

przyśpieszenie tej wersji to 14,2s . Do jazdy po mieście wystarczy.

Jeśli za słaby to wtedy TDI używane.

• 0

#23 Kamil_VIP

Kamil_VIP

Nowy

• 0 postów

Napisano 12 07 2008 - 00:10

Witam nie wiem czy temacik jeszcze aktualny ,ale osobiście dołączam się do opinii parę postów wyżej , za 40tys można mieć chociażby BMW 320d z 2003-2004rok i daje głowę że pochodzi dużo dłużej ,ja osobiście jeżdżę jeszcze 318 w Mpakiecie i jeżeli będę zmieniał to tylko na w/w model jak uciułam jeszcze troszkę $$ ,nie należę do łysych z BMW jak to się utarła opinia w społeczeństwie ,samochodem jeżdżę 3ci rok i wymieniam olej ,klocki ,jadę .... z ręką na sercu nic się nie posypało ,ale od razu mówię że nie walę po dołach 120km/h ,szanuję samochód ,bo zepsuć można nawet pancernego łazika :P

Jeżeli nie BMW --- bo tu niestety trzeba się samemu przekonać ,to coś z segmentu VW (passaty super samochody) ,lub cokolwiek ale nie KIE ,może to ma 7lat gwarancji ,ale jadąc Ceed-em miałem wrażenie że te 20-30tys jest zaoszczędzone na elementach wykończenia ,troszkę "kiczowate" moim zdaniem.

Pozdrawiam serdecznie
  • 0

#24 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 12 07 2008 - 08:58

Co do wykończenia Ceeda to ma lepsze od większości europejskich konkurentów np: megane , corolla. Może z wyglądu nie jest ciekawe ale dobrze spasowane.

A co do tego BMW to również wolałbym używany samochód średniej klasy np: BMW3 , VW Passat , Ford Mondeo itp.

np: 2 letniego passata w TDI można kupic za ~50tys , który w salonie kosztował 90-95tys zł
  • 0

#25 Dakross

Dakross

Początkujący

• 45 postów

Napisano 20 07 2008 - 17:41

Samochody Marki Kia można porównać do samochodów marki Dacia. Kia Rio i Dacia logan sedan np to, w sumie niczym się nie różnią mają kiczowate wnętrze jak we Fiacie 126p i osiągi tez marne. Bo co dobrego można kupić za taką cene?
  • 0

#26 jackass

jackass

Staruszek Jack

• 8 823 postów

Napisano 20 07 2008 - 19:43

Samochody Marki Kia można porównać do samochodów marki Dacia. Kia Rio i Dacia logan sedan np to, w sumie niczym się nie różnią mają kiczowate wnętrze jak we Fiacie 126p i osiągi tez marne. Bo co dobrego można kupić za taką cene?

nie przyrównuj Rio do Logana bo to inna liga , Rio wcale nie ma kiczowatego wnętrza , a co do osiągów to zależy i nie są takie złe bo niektórzy europejscy konkurenci mają gorsze. Masz rację za ~40tys zł nic porządnego się nie kupi wśród nowych aut.
  • 0

#27 Dodo_14

Dodo_14

Początkujący

• 146 postów

Napisano 20 07 2008 - 20:17

http://www.kia.pl/onas/prasa_rio.htm gazety bardzo dobrze piszą o kii rio są porównania, testy, a na przedostatniej kopi strony gazety jest nawet porównanie z Dacią Logan.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych