Intel Core i5-750 z BOXowym wiatrakiem lub Scythe Mugenem (kupować to drugie? zapewni mi niską temperaturę i ciszę w obudowie?)
MSI P55-GD65
G.Skill 4GB (2x2GB) 1600MHz CL9 RL albo CL7 ECO
Gigabyte Radeon HD5850 1024MB DDR5
1 dysk SATA
1 lub 2 nagrywarki DVD
Tagan TG530-U15
Wcześniej (parę lat temu) kupiłem wielkie bydło od Chiefteca, żeby pomieściło wszystkie moje dyski, ale poza tym, że (de)montaż poszczególnych elementów jest naprawdę wygodny, a temperatury spadły o kilka(naście) stopni, to jest ona ogromna i ciężka (trzeba było po przeczytaniu specyfikacji w internecie wziąć metr krawiecki i sprawdzić ile to tak naprawdę cm jest

Teraz zmieniłem filozofię, w komputerze zostawiam jeden dysk na systemy i software, a większość danych trzymam na zewnętrznym 3,5" na eSata. Dlatego poszukuję czegoś co będzie albo mniejsze od przeciętnych obudów, albo w jakiś sposób ułatwiało przenoszenie. Jeśli nic takiego nie znajdę w sensownej cenie, pewnie wykorzystam swoją starą obudowę sprzed 5 lat.
Zastanawia mnie jak wygląda kwestia chłodzenia w obudowach Micro Tower, bo pamiętam, że po przesiadce ze zwykłej Middle Tower na Big Tower odczułem znaczący spadek temperatury dysków.