Skocz do zawartości


Zdjęcie

Problem z przeźroczystością okien


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 26 12 2011 - 15:08

Od pewnego czasu mam problem z grafiką w moim laptopie, w grach, jak i również podczas normalnego użytkowania, jak przeglądanie stron internetowych, czy używanie jakichkolwiek programów, problem w grach polega na tym że jak włączam grę, to gra jest wyświetlana na połowie ekranu tylko i jest czarno biała, a w aplikacjach na przykład jak przeglądam strony internetowe i używam gg, to okienko gg prześwituje mi przez okno firefoxa. Moja konfiguracja sprzętowa to:

Procesor: Amd Turion 64x2 mobile technology TL-56 1.86 GHz
Pamięć Ram : 3199MB
Karta Graficzna :GeForce 7000m

  • 0

#2 makensis

makensis

    Naczelny

  • 5 035 postów

Napisano 29 12 2011 - 00:51

Wyłącz styl Aero poprzez kliknięcie PKM na na pulpicie i wybór z menu: personalizuj. Po zmianie wyglądu na klasyczny sprawdź zachowanie komputera i napisz czy problem się powtarza.

  • 0

#3 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 31 12 2011 - 14:38

Niestety problem nie ustępuje. Dziwne to bo jeśli na przykład oglądam filmik na you tube w rozdzielczości 360p wszystko jest ok, a jeśli zmienię na przykład na 480 albo 720 to dzieje się tak samo jak w grach, czyli film jest szaro czarny i pokazywany tylko na połowie ekranu...czy to może już pada mi karta graficzna??
  • 0

#4 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 02 01 2012 - 15:10

A wygląda to tak jak na załączonym zdjęciu...

Załączone miniatury

  • obraz.jpg

  • 0

#5 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 02 01 2012 - 17:16

Witam ,jak na moje oko to wina karty graficznej jeśli laptop jest na gwarancji to wysyłaj do serwisu.
  • 0

#6 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 02 01 2012 - 17:59

Możliwe że to karta, ale czy można to jakoś sprawdzić? Niestety gwarancja laptopa wygasła....
  • 0

#7 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 02 01 2012 - 18:24

A próbowałeś przeinstalować sterowniki od tej karty?
  • 0

#8 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 02 01 2012 - 20:53

Próbowałem, dziś spróbuję przegrać windowsa na XP, bo aktualnie tego mam na płycie...
  • 0

#9 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 03 01 2012 - 18:39

Po co instalować system od nowa. Zrób przywracanie recovery z ukrytej partycji i wtedy się okażę czy to wina sprzętu czy systemu.
  • 0

#10 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 03 01 2012 - 19:22

Nie mam utworzonego punktu przywracania...
  • 0

#11 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 03 01 2012 - 19:30

Co to za laptop? Musisz to mieć bo to się robi przez BIOS

Użytkownik Quke edytował ten post 03 01 2012 - 19:40

  • 0

#12 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 04 01 2012 - 01:05

Asus X50N

  • 0

#13 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 05 01 2012 - 22:57

Proszę skontaktować się z centrum wsparcia technicznego ASUS w celu z zapoznaniem się z procedurą serwisową
  • 0

#14 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 08 01 2012 - 01:34

Szefie, jakbym miał się kontaktować z serwisem, bądź jakimkolwiek centrum obsługi, to nie prosił bym was o pomoc tutaj na forum, tak że proszę o konkretną pomoc...bo właściwie to pod każdym postem można napisać..."skontaktuj się z centrum obsługi".....
  • 0

#15 kosa006

kosa006

    Rap Fanatyk

  • 761 postów

Napisano 08 01 2012 - 01:38

Laptop gdy został kupiony miał preinstalowany system Windows?
  • 0

#16 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 08 01 2012 - 02:14

tak już niejednokrotnie przeinstalowywałem windowsa, to z visty na 7, to z 7 na vistę...
  • 0

#17 kosa006

kosa006

    Rap Fanatyk

  • 761 postów

Napisano 08 01 2012 - 02:21

Więc masz ukrytą partycje Recovery na której masz kopie systemu Windows. Przywracanie uruchamia się klawiszem f9 podczas włączania się laptopa.
  • 0

#18 Aleksander89

Aleksander89

    Początkujący

  • 127 postów

Napisano 04 05 2012 - 14:10

kosa pytał o PREinstalowany a nie przeinstalowany, czyli czy był system wgrany od nowości. Jeśli tak to możesz przywrócić komputer do stanu fabrycznego z partycji recovery. Czy masz w ogóle oryginalny system?
  • 1

#19 koksu1987

koksu1987

    Początkujący

  • 17 postów

Napisano 02 06 2012 - 20:31

Temat zamknięty.
  • 0

#20 Qauke

Qauke

    Expert

  • 5 156 postów

Napisano 02 06 2012 - 21:36

Podaj jak rozwiązałeś problem . Może ktoś kiedyś będzie miał ten sam problem i Twoje rozwiązanie na pewno się przyda :E

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych