Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z filmami w formacie DVD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

#21 bakuslaw

bakuslaw

Początkujący

• 34 postów

Napisano 25 11 2006 - 14:19

Wygląda jakby Twój komp nie wyrabiał z programowym odtwarzaniem DVD (a chyba nie powinen mieć kłopotów). Spróbuj z otwarzaczem VLC ma zdaje się opcję zmniejszenia jakości obrazu (frame droping). I sprawdź geexboxa... zaoszczędzisz na zużytym na system RAMie i mocy proca, to specjalizowana do odtwarzania multimediów, okrojona do maksimum wersja Linuksa (taki Media Center tylko darmowy ;) ).
Problemy pojawiają się także przy wypalaniu płyt DVD (skaczący ostro bufor nagrywarki, błedy zapisu)?

VLC wszystko rozwiazal filmy smigaja pieknie dziekuje za pomoc bardzo serdecznie

a z nagrywaniem to nagrywalem na plycie verbatim z kompa zapis sie udal nagrywalem na predkosci 8x tylko jakas weryfikacja kompilacji sie nie powiodla co to jest ta weryfikacja kompilacji? bufor skakal ostro ale sie zapisalo

i jescze jedna sprawa monitora , niewiem czy on juz umiera bo ostatnio zaczal mrugac zazwyczaj po prostu tak jakby bardzo szybko sie wylaczyl i wlaczyl jest to jedno migniecie , moj monitor to flatron 775ft z 2000 roku

• 0

#22 ykoops

ykoops

Stały użytkownik

• 377 postów

Napisano 25 11 2006 - 21:09

Weryfikacja kompilacji to porównanie bajt po bajcie tego co zostało wypalone z tym co na twardym dysku. Niepowodzenie weryfikacji oznacza źle wypaloną płytę... Przy takim procku nie wypalaj szybciej niż 4 x. Nie wiem, mimo teoretycznie działającego trybu UDMA coś jest nie tak z tym napędem. Zwróć uwagę przy nastepnym wypalaniu czy nero po zapisie lead-in zajmuje 100% proca (nie powinien). Tryb UDMA zwalnia procesor z nadzorowania przepływu danych, kopiowanie/wypalanie plików odbywa się wtedy bez jego udziału. Szalejący bufor i 100% obciążenia procesora są oznaką trybu PIO... . Co do monitora: jeśli uzbierało się w nim sporo kurzu, może dochodzić do przegrzewania się elementów i przebić na wysokim napięciu, otwórz obudowę i ostrożnie odkurz płytę z elektroniką i kineskop.

• 0

#23 bakuslaw

bakuslaw

Początkujący

• 34 postów

Napisano 25 11 2006 - 22:03

ok sprawa napedu zalatwiona , mam zamiar kupic dysk twardy tylko niewiem jaka pojemnosc obsluzy moja plyta glowna ABIT VL6 , wiem tylko ze obsluguje ATA 33/66 i napewno obsluzy 30gb bo kiedys mialem seagate 30gb ale niewiem czy wiekszy , prosze o porade.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych