Skocz do zawartości

Zdjęcie

Konflikt adresów IP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Słoik

Słoik

Nowy

• 1 postów

Napisano 27 12 2013 - 16:14

WITAM !!

Mam problem 
Od kilku tygodni od czasu do czasu wyskakuje mi oknienko z komunikatem o konflikcie adresów ip 
Nie mam pojecia czym to może bys spowodowane ale o tego czasu internet jest wolny gry zacinają sie po czym pisze np , Rozłączono z serwerem itd.Dodam jeszcze , że z tym wifi łączą sie jeszcze 2 inne laptopy 

Wi fi zachowuje sie choćby rozłączało sie i łączyło na nowo na zasadzie : Jest.Niema,jest,Niema

Jeśli ktoś mam pomysła jak pomóc prosiłbym !!! 

Załączone miniatury

• Bez tytułu.png

Użytkownik Słoik edytował ten post 27 12 2013 - 16:15

• 0

#2 fernandez

fernandez

150% normy

• 1 866 postów

Napisano 27 12 2013 - 17:16

A to Wi-Fi to Twoja sieć domowa czy jakaś osiedlowa?

Sam konfigurowałeś laptopy do korzystania z sieci/internetu?

Na początek sprawdź po prostu jakie masz IP na komputerach.

Otwórz wiersz poleceń i wpisz ipconfig i enter. Pokaż co wyświetliło na obu kompach.

• 0

#3 Wirtualny Wojownik

Wirtualny Wojownik

Początkujący

• 45 postów

Napisano 27 12 2013 - 17:21

Hej,

Jeśli ipconfig znika w mgnieniu oka, nie pozwalając Ci na wykonanie screenshot'a - możesz skorzystać z Wiersza poleceń i dopiero tam wpisać ipconfig.

Strzelam w ciemno, że jest to przyczyna dla której czekamy tak długo na zrzut ekranu :) ( Skorzystaj z wyszukiwarki plików i folderów - Wpisując Wiersz Poleceń )

• 0

#4 BAKUN

BAKUN

Zaawansowany użytkownik

• 470 postów

Napisano 02 01 2014 - 08:03

Witam, adres IP jest w konflikcie dlatego że do sieci jest podłączony jakiś komputer i pobiera twoj internet.  Sprawdź żeby się upewnić adresy na danych komputerach, które znasz i są podłączone, poleciłbym też odłączenie ich i sprawdzenie czy nadal występuje konflikt i spowolnienie. Mając otwartą sieć w bloku łatwo jest się do niej podłączyć jeśli nie jest zabezpieczona.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych