Chcialbym sie zapytac i poprosic o jakas rade na teamt zlozenia komputera i dowiedziec sie czy jest wogle mozliwosc zlozenia komputera z monitorem do 1700zł. Nizej podam co potrzebuje.
1.Procesor - Najlepiej AMD 2X
2.Plyta glowna - Nie znam zie na nich wiec niewiem.
3.Grafa - Zeby Odpalilo gta: 4(nowe),call of duty 4 i CS 1.6 w wyzszej rozdzielczosci niz 800x600
4.Ram - nie mniej niz 2gb
6. Dysk - nie mniej niz 160 gb
7.Nagrywarka - LG z lightscribem i czarnym przednim panelem ( kosztuje jakies 99 zł)
8.Obudowa czarna - ale zwykla, jak najtansza
9. Zasilacze itp? :> Nie znam sie.
10.Monitor - LCD od 17 cali w gore. Panorama albo zwykly. Nie robi.
Czy jest mozliwosc, zeby zlozyc taki komputer do 1700zł? :> Jesli tak to prosze mi doradzic a najlepiej cos zlozyc.
Bylbym wdzieczny gdyby te czsci znalazly sie w sklepie www.gral.pl, gdyz jest on w Gdyni, u mnie w miescie.
A dlaczego do 1700 zł? Poniewaz w markecie(www.avans.pl) Pojawil sie zestaw komputerowy za 1700zł, ktory zawiera:
1. 2 rdzeniowy procesor AMD ATHLON 64X2 4400+
2. RAM 2GB
3.HDD 160GB
4.nagrywarka dvd-rw
5.Grafika ATI X1200
6. Czytnik kart pamieci
7.Linux
8.Monitor samsung panorama 19 cali SM 920 NW
9.Kamera+Sluchawki
10. Urzadzenie wielofunkcyjne CANON MP140
I teraz stoje przed wyborem, czy zlozyc sobie komputer lepszy, rezygnujac z czegos takiego jak kamery,sluchawki,urzadzenie wielofunkcyjne,czy kupic ten a AVANSU.
Czemu w AVANSIE komputer jest taki tani? Ma te dziwna karte graficzna ATI X1200 ( To chyba zintegrowana ale ile ma mb?), która jesli ma gniazdo pci-e to chyba mi nie przeszkadza bo moge kiedys dokupic sobie nowa, lecz czy przy takiej karcie odpali mi np. CS w wysokiej rozdzielczosci czy nowe CALL OF DUTY? :>
I co w tym zestawie moze byc haczykiem? Odradzacie, czy polecacie? Bo slyszalem, ze nie kupuje sie komputerow w takich sklepach a ja niewiem czemu nie.
I jescze jedno i ostatnie: Czy komputery w marketach typu AVANS, maja plomby? Jesli kupilbym komputer z tego sklepu i chcial wlozyc do srodka mojego soundblastera i winfasta? Daloby rade czy nie??
Z gory dziekuje za pomoc, odpowiedz moze byc troche klopotliwa