Hmm, widz臋 偶e bardzo ci臋偶ki temat si臋 trafi艂
Czasami bywa tak, 偶e kilka sprawnych komponent贸w nie chce razem dzia艂a膰 - sam kiedy艣 d艂ugo walczy艂em z jedn膮 p艂yt膮. Trwa艂o to naprawd臋 d艂ugo, przetestowa艂em najr贸偶niejsze kombinacje sterownik贸w i bios贸w, ale uda艂o mi si臋 w ko艅cu natrafi膰 na t膮 odpowiedni膮.
Co bym poradzi艂 w twoim wypadku.
Masz 3 urz膮dzenia kt贸re mog膮 sprawi膰 problemy:
- grafika
- SBLive!
- nieszcz臋sny tuner Winfasta
- problemem mo偶e te偶 by膰 sama p艂yta g艂贸wna.
Na pocz膮tek doradza艂bym aktualizacj臋 biosu, musisz jednak wiedzie膰 jak膮 masz rewizj臋 p艂yty bo s膮 3 (1.0;1.1;1.2).
Bios mo偶na znale藕膰
tu. Mo偶esz te偶 skorzysta膰 z programu @Bios kt贸ry powiniene艣 mie膰 na p艂ycie z driverami - to prostsze rozwi膮zanie.
Grafika, dla ATI jedyne s艂uszne sterowniki to Omegi do pobrania
tutajSBLive! warto spr贸bowa膰
KX lub zainstalowa膰
HotfixaCo do tunera, to wiem 偶e jest on bardzo problematyczny. Dodatkowo w/g raport贸w to w艂a艣nie on cz臋sto powoduje problemy, jednak na chwil臋 obecn膮 nie mam na to pod r臋k膮 patentu (postaram si臋 wieczorem co艣 podrzuci膰

).
Powiem Ci jak ja bym to rozegra艂.
Spr贸bowa艂bym wywali膰 SBLive! i tuner, zaktualizowa膰 Bios, postawi膰 now膮 wind臋 i sprawdzi膰 jak si臋 b臋dzie komputer zachowywa艂 (d藕wi臋k zintegrowany oczywi艣cie trzeba w艂膮czy膰).
Je偶eli wszystko b臋dzie OK, to dok艂ada艂bym urz膮dzenia po kolei i znowu sprawdza艂 - to w tym wypadku jedyna metoda.
Aha, mam nadziej臋, 偶e jeste艣 100% pewien sprawno艣ci pami臋ci i zasilacza - je偶eli nie to sprawd藕 pami臋ci programem
Memtest86+.
Pokombinuj i napisz co osi膮gn膮艂e艣.