Witam,mam problem z komputerem otóż..Wczoraj po uruchomieniu komputera pojawił się czerwony napis nie powiem dokładnie co tam było bo nie pamiętam coś związanego z BIOS'em.Wyczytałem że w takiej sytuacji można wyjąć baterie z płyty głównej i odczekać około 30 min,miałem kiedyś podobną sytuacje i wyjęcie baterii pomogło ale wczoraj po ponownym włożeniu baterii komputer nawet nie chciał się uruchomić po wciśnięciu przycisku do zasilania który znajduje się z tyłu komputera słychać jest tak jakby gwizdanie przez około 3-4 sekundy i nic.Z przodu komputera przez moment świeci zielona dioda,oznacza chyba to że zasilanie działa tak mi się wydaje bo nie znam się zbyt na tym
zauważyłem też że w środku komputera świeci się pomarańczowa,mała lampka po wyłączeniu przycisku zasilania świeci się nadal przez kilka sekund po czym gaśnie,obok tej lampki jest napis LED1 i (chyba)R358 nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego.Dziś kupiłem nową baterie bo myślałem że to może być wina tego że jest po prostu stara ale nic to nie dało komputer nadal nie działa.Mam nadzieje że wytłumaczyłem sprawę zrozumiale i wszystko jest jasne,jeśli ktoś wie o co chodzi proszę o rozwiązanie problemu ![]()
Komputer się nie uruchamia
Rozpoczęty przez
orzeszek1998
, 07 12 2014 22:34
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 07 12 2014 - 22:34
Napisano 08 12 2014 - 09:15
Prawdopodobnie zasilacz do wymiany.
Podaj konfiguracje sprzętu.
Napisano 10 12 2014 - 22:50
Zacznij od sprawdzenia na innym zasilaczu, ale pachnie mi tu coś uszkodzeniem płyty głównej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych