- Forum komputerowe
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: Keisha
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 2
- Odwiedzin: 1 072
- Tytuł: Nowy
- Urodziny: Data urodzin nie została podana
-
O mnie
-
Jaki posiadasz system operacyjny?
Windows 7
0
Neutralna
Znajomi
Keisha nie posiada znajomych
Ostatnio byli
Brak ostatnio odwiedzających do wyświetlenia
#251719 Problem z moją kartą graficzną?
Napisane przez
Sicknature
w 30 04 2012 - 13:31
78*C to tyle co zazwyczaj jest więc nie ma się co martwic bo nic sie nie przegrzewa. Do 90*C dla GTX560/560Ti bym nie panikował co innego jak jest tyle lub więcej
#251658 Problem z moją kartą graficzną?
Napisane przez
Sicknature
w 29 04 2012 - 08:28
są 2 mozliwości:
-padła karta graficzna (trzeba oddać na gwarancję z opisem problemu - artefakty graficzne)
-sypie się sterownik (trzeba w odpowiedni sposób z opcji "czysta instalacja" zainstalować inny np. 295.73)
ile karta ma stopni w spoczynku i w stresie? Program GPU-Z pomoże
-padła karta graficzna (trzeba oddać na gwarancję z opisem problemu - artefakty graficzne)
-sypie się sterownik (trzeba w odpowiedni sposób z opcji "czysta instalacja" zainstalować inny np. 295.73)
ile karta ma stopni w spoczynku i w stresie? Program GPU-Z pomoże
- 1
#251660 Problem z moją kartą graficzną?
Napisane przez
CoolyLive
w 29 04 2012 - 10:45
Miałem ten sam problem a tyczył on się GTX'a 560Ti od MSI.
Co do przegrzewania się nowej karty współpracującej z markowym zasilaczem w dobrze wentylowanej obudowie i nie podkręcanej to raczej mało prawdopodobne.
Tak jak wyżej zostało napisane - obacz dla pewności temp. karty, przeinstaluj sterowniki - może w tym tkwi problem.
Ja niestety musiałem oddać kartę do serwisu bo okazała się uszkodzona choć miała bardzo dogodne warunki egzystencji.
Co do przegrzewania się nowej karty współpracującej z markowym zasilaczem w dobrze wentylowanej obudowie i nie podkręcanej to raczej mało prawdopodobne.
Tak jak wyżej zostało napisane - obacz dla pewności temp. karty, przeinstaluj sterowniki - może w tym tkwi problem.
Ja niestety musiałem oddać kartę do serwisu bo okazała się uszkodzona choć miała bardzo dogodne warunki egzystencji.
- 1
#251680 Problem z moją kartą graficzną?
Napisane przez
Sicknature
w 29 04 2012 - 21:20
Raczej bardzo prawdopodobne, wystarczy jeden błąd konstrukcyjny co sie może zdarzyć w każdej karcie i każdemu (nikt nie testuje karty jak zchodzi z linii produkcyjnej - testowane są losowe sztuki..)
- 1
- Forum Komputerowe Tweaks.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: Keisha
- Polityka prywatności
- Szukaj
- Regulamin Forum ·

Moja zawartość