Poniewaz mam problem z resetowaniem w swoim HTC Desire i serwis Regenersis nie chce naprawic i pewnie bede musial telefon odeslac do Kanady tam gdzie kupiłem, chce kupic sobie nowy telefon.
Ostatnio w miare dobre doświadczenia mam z SE K800i. Ale oddałem bratu i chce coś nowego. Cenowo aż tak się nie ograniczam oby telefon był dla mnie dobry.
Moje wymagania:
- mile widziany Sony Ericsson / Nokia
- dość dobrze trzymająca bateria
- klawiatura żeby była dobra do pisania smsów, nie za miękka jak w K800i i znowu nie za twarda i najlepiej nie płaskie całkiem klawisze
- aparat przynajmniej 3.2 Mpx fajnie jakby miał dobrą lampe coś jak K800i, mam i tak aparaty kompakta Sony DSC W-70 i lustrzane Nikona D90 + 18-200 ale nie zawsze to nosze ze sobą, a aparat nieraz dobrze mieć w fonie.
- dobry odtwarzacz muzyki
- mile widziane gniazdo mini-jack, chociaż od biedy i tak mam zestaw słuchawkowy bluetooth Sony Ericsson MW600
- mile widziane WIFI
- szybki system / menu
- slot na karty pamięci
- mile widziana funkcja latarki, czy to wbudowana, czy przez wgranie zewnętrznego programu
- fajnie jakby miał wbudowany odbiornik GPS, ale niekoniecznie mi takie bajery
Ogólnie się zastanawiałem nad jakims telefonem Sony Ericsson z serii Walkman coś może jak SE Zylo, ale nie miałem nigdy Slidera i niewiem czy warto i on lampy chyba nie ma, nie ma to jak zwykła klawiatura. Nie chce znowu telefonu zabawki jak Desire i bateria na 1-2 dni :/
Z drugiej strony odtwarzacz muzyki to też te rozładowywanie baterii w telefonie, ale dobrze żeby było coś dobrego

Jeszcze się zastanawiam czy może jakiś odtwarzacz MP3/ Mp4 kupić, ale znowu wszystko ma te wbudowane akumulatory :/ Miałem Ipoda Nano 8GB to dziadostwo, wymieniłem o ile dobrze pamiętam na Sony NWZ-S544 16GB i to jeszcze większy szajs był i oba oddane. Chciałbym jeśli już coś prostego raczej i z dobrym menu i dobrym normalnym zgrywaniem muzyki nie jak w dziadowskich iPodach - kasowanie i zarzadzanie muzyka przez komputer :/ i dźwięk o dobrej jakości i może jeszcze jakieś słuchawy do tego dobre mogą być z innej "paki" i koniecznie douszne z wkładkami.
Właśnie znalazłem sobie coś nawet może przyzwoitego na allegro - iriver T60SE 4GB white i zasilanie na AAA.
Sorry że się tak rozpisałem ale jak widać jestem wymagający