Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak poprawnie dodać teledysk do prezentacji w PowerPoint?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mansonka

Mansonka

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 03 2010 - 15:47

Mam problem, otóż mam na angielski zrobić prezentację. Wybrałam sobie, że będzie to o gatunkach muzycznych, a dokładniej podgatunki rocka i metalu. Chcialam również dodać teledyski, lecz mam z tym problem, ponieważ ściągnięte z YouTube w formacie FLV, skonwertowane do formatu AVI lub MPEG bez kodeków nie działają. Kodeki znalazłam, ściągnęłam, zainstaowałam i np w WMP działa.. i raczej chyba wszędzie działa (nie wiem dokładnie, bo we wszystkich innych programach nie sprawdzałam :( ), tylko nie w prezentacji. Musze mieć to na poniedziałek zrobione. Macie jakies pomysły co do rozwiązania owego problemu?

• 0

#2 #plus

#plus

Uzależniony od forum

• 1 315 postów

Napisano 04 03 2010 - 16:10

Nie napisałaś droga koleżanko jaką wersję Office'a masz. W PowerPoincie 2007 po prostu wystarczy w zakładce "Wstawianie" wybrać "Film" i wybrać z dysku. Potem program pyta, czy klip będzie odtwarzany automatycznie, czy po kliknięciu w niego.

Poza tym konwertuj filmy na wmv, masz wtedy największą gwarancję że film odtworzy się również na szkolnym komputerze.

• 0

#3 Mansonka

Mansonka

Nowy

• 2 postów

Napisano 04 03 2010 - 18:06

No ok, przepraszam, zapomniałam.:( Wersja 2003. No ale tam też jest podobnie jak w 2007 z tego co mówisz. Tylko że chyba "Wstaw" i coś tam.. no mneijsza z tym, w każdym bądź razie nie odtwarza teledysków, odtwarza tylko muzykę z niego.

Użytkownik Mansonka edytował ten post 04 03 2010 - 18:08

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych