Skocz do zawartości


Zdjęcie

Gigabyte GTX560 problem z chłodzeniem i temperaturami


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Filo1

Filo1

    Nowy

  • 1 postów

Napisano 29 06 2014 - 20:43

Witajcie 

Jest to mój pierwszy post na tym forum, a więc cześć wszystkim!

 

Sprowadza mnie tu problem z chłodzeniem na mojej 560,

Albo rdzeń albo radiator jest wklęsły?, (po ściągnięciu chłodzenia wyraźnie widać że styka na brzegach a w środku nie bardzo), 

efektem tego jest temperatura 99-100st. przy okazji występuje throttling (pewnie źle to napisałem),

Uprzedzając:

Nie ruszałem napięć ba, nawet próbowałem obniżyć

Nie kręciłem 

W idle ma 33st

Obudowa nie jest piekarnikiem (cm 690 dominator ii)

a zresztą reszta configu poniżej

i rodzi się pytanie: co z tym fantem zrobić?

czy szlifowanie coś da? i co tu szlifować rdzeń czy radiator?

CPU: Phenom x4 960T@5 4GHz
do tego Mugen II 
Ram: Corsair Vengeance
GPU: Gigabyte GTX560 GV-N56GOC-1G
MOBO: Asus Sabertooth 990fx
PSU: OcZ ModXstream 600w

Pozdrawiam



  • 0

#2 viris33

viris33

    Administrator

  • 4 648 postów

Napisano 01 07 2014 - 11:15

i rodzi się pytanie: co z tym fantem zrobić?

czy szlifowanie coś da? i co tu szlifować rdzeń czy radiator?

Zasadnicze pytanie jaką pastę termoprzewodzącą stosujesz i w jakiej ilości? Stopkę radiatora możesz zlappingować ale to pochłonie sporo pracy.

Chcesz szlifować rdzeń? Poważny jesteś? To od razu możesz wywalić kartę do kosza po takim zabiegu...



  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych